HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyümölcsnyomtató Cambridge-ből

ferenck 2014.05.26. 14:30

Egy 2011-ben alapított brit designstúdió, a Microsofttal együttműködő Dovetailed (Cambridge) érdekes bejelentést tett: 3D gyümölcsnyomtatót fejlesztenek. A printer a molekuláris gasztronómiából ismert szferifikációs technikát használja, azt a folyamatot, amellyel egy folyadékot zselésítünk.

gyumolcs.jpg

A fejlesztők szerint nemcsak almát vagy körtét, hanem bármilyen gyümölcsöt pillanatokon belül kinyomtat. A gép különféle ízű cseppeket kombinál össze, és printel tetszőleges formában, méretben. Az ízt különösebb szakácsművészeti és molekuláris gasztronómiai ismeretek nélkül, magunk is kialakíthatjuk. Azaz, nemcsak létező gyümölcsöket alkothatunk újra, hanem újakat is kitalálhatunk. Állítólag mindegyik organikus lesz.

Címkék: élelmiszer ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr206208614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása