HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Növényi alapú hal, 3D nyomtatással

ferenck 2022.10.20. 08:00

Az izraeli Plantish startup célja az élelmiszeripar, azon belül a halak és tengeri gyümölcsök piacának, fogyasztásuknak forradalmasítása.

A FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének egyik beszámolója alapján 2018-ban 179 millió tonna halat fogyasztottunk el, 2030-ra viszont már 204 millió tonnát prognosztizálnak. A növekedés komoly hatással lesz tengerekre, óceánokra, a halételek minőségére, és súlyos ökológiai kihívásokat is felvet.

A Plantish 3D nyomtatott növényi alternatívát kínál. Abból indultak ki, hogy a földi élet eredete, az óceánok haldokolnak. A túlhalászás komoly természeti károkat okoz, miközben soha nem látott magasságokban, és folyamatosan nő a halak iránti kereslet.

3dnyomtatas_hal.jpg

A lazacpiaccal kezdték, proteinekből készült, omega-3-ban és 6-ban gazdag, antibiotikumokat és toxinokat, például higanyt nem tartalmazó növényi alapú filéket kínálnak. A prémiumkategóriás filéket szabadalmaztatott 3D nyomtatótechnológiával készítik, a terjesztés étterem-hálózatokon történik.

„Elképzelésünk alapján úgy válunk a világ elsőszámú halétel-márkájává, hogy egyetlen halnak sem okozunk kárt”nyilatkozta a Plantish vezetősége a 3Dnatives-nek.

Mivel a lazac szövetszerkezete és zsírkomponensei speciálisak, ahhoz, hogy minden egyes szövet a megfelelő helyen legyen, megvalósulhasson a komplexitásuk, a vállalatnak speciális technológiát kell használnia. A mostani technikát a lazacra találták ki, és a méretezhetőség is nagyon fontos szempont volt. Ezek mellett az érzékszervi gasztronómiai élményt is figyelembe kellett venniük ahhoz, hogy ugyanazt érjék el a növényi lazaccal.

Íz, textúra, illat, aroma és – szerintük a legfontosabb – szerkezet…

A lazac csak a kezdet – hangsúlyozzák. Az összes közkedvelt halat szeretnék növényi hasonmással helyettesíteni, határ a csillagos ég.

Halak után a tengeri gyümölcsök jönnek majd.

Címkék: élelmiszer ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1317956422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása