HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott gitár Ausztráliából

ferenck 2015.09.08. 11:30

Több barkácsoló szellemű zenész nyomtatott már tetszetős gitárt, viszont szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) vagy sztereolitográfiával viszont senki nem készített még olyat, amelyen jól lehet játszani.

Nem könnyű használni az átlagos FDM géppel nyomtatott gitárokat sem, és mivel nem elég masszívak, a hangjuk sem a legtökéletesebb, magyarán pocsékul szólnak.

gitar1.jpeg

Az egyre jobb nyomtatóanyagokkal változik a helyzet, és közben a tervezők is rájöttek, hogy nem az egész gitárt, hanem csak egyes elemeit, például a „testét” kell printelni, majd kombinálni szabványos részekkel.

gitar2.jpeg

Michael Tyson, a 3D Printing Solutions Australia igazgatója maximálisan ki akarta aknázni a Polymaker új nyomtatószálában, a szupererős PolyMaxban rejlő lehetőségeket, és az abból Up! Box gépen printelt, hagyományos eljárással, juharfából és mahagóniból készített részekkel egybedolgozott gitártesttel remekül működő hangszert épített.

Címkék: hangszer FDM szelektív lézeres szinterezés nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr417766834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása