HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan automatizálja a Formlabs az utófeldolgozást?

ferenck 2023.11.29. 08:00

A Formlabs még a Formnext 2023-on mutatta be – többek között – egyik új termékét, a szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) készült nyomatok tisztítását és polírozását automatizáló Fuse Blast rendszert. Az új termékkel a Fuse 1 szériás SLS 3D nyomtatók felhasználói számára jelentős mértékben felgyorsulnak az utómunkálatok.

Ezzel párhuzamosan jócskán csökkennek a munkaköltségek is. A több manuális munkát igénylő rendszerek, tehát a jelenlegi SLS nyomtatók többségének esetében a kiadások és a veszteségek jóval magasabbak, mintha a Formlabs új megoldását használjuk.

3dnyomtatas_formlabs_utofeldolgozas.jpeg

A Formlabs elmondása alapján a Fuse Blast az utófeldolgozás idejét nyolcvan százalékkal csökkenti, és a nyomatok akár tizenöt perc munkát követően felhasználásra alkalmas minőségűek.

A rendszer automatikusan kiforgatja, eltávolítja a lazán kapcsolódó vagy félig szinterezett porokat a nyomatokról. Ionizálót is használ, hogy megakadályozza a por újbóli lerakódását. Nagyobb daraboknál félig automatizált tisztítás mellett is dönthetünk, mert így a nehezebb, komplikáltabb részekét kézzel érjük el.

3dnyomtatas_markforged_utofeldolgozas0.jpg

Az opcionális kiegészítő Fuse Blast polírozó rendszerrel a nyomatok felülete simára, kopásállóra és festésre késszé alakítható.

A Formlabs elmondta, hogy a Fuse Blast hatalmas előrelépést jelent a cég szelektív lézeres szinterezés ökoszisztémájában. A Fuse SLS ugyanúgy könnyen kezelhető, felhasználóbarát, egyszerű hozzáférést biztosító additív technológia, mint ahogy a sztereolitográfián (SLA) alapuló printereik és ökoszisztémájuk esetében megszokhattunk már. Új szoftverfrissítéseikkel együtt használva, egyre áramvonalasabbak rendszereik munkafolyamatai, hibátlanabbak a termékek.

Az első kiszállítások 2024 elején várhatók, a polírozó rendszeré valamivel később, de 2024 első félévében.

Hardverbemutató persze nincs szoftverfrissítés nélkül, most sem történt másként. Következményként harminc százalékkal nőtt a Nylon 12 porral történő printelés sebessége, és az anyagveszteség is csökken.

A Formlabs termékeit a FreeDee Kft. forgalmazza Magyarországon.

Címkék: ipar FreeDee szelektív lézeres szinterezés Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7418257973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása