HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bemutatkozott az első indiai szelektív lézeres szinterező 3D nyomtató

ferenck 2024.02.06. 08:00

A 3D nyomtatás legnagyobb piacai az Egyesült Államok, az Európai Unió és Kína. A technológia természetesen nemcsak ezekben az országokban, területeken terjed, hanem az egész világon. Az egyik leglátványosabb fejlődés Indiában történik.

Az utóbbi években nagy tempóban indult be náluk az épületnyomtatás, többek között postahivatalt és sok otthont printeltek. A szolgáltatást kínáló vállalatok listája folyamatosan bővül; az Imaginarium, a Wirpro 3D, a 3Ding és a THINK3D a legismertebbek.

3dnyomtatas_india_3.jpg

A növekedés legújabb jele, hogy szubkontinensen az STPL3D bemutatta az országban készült első szelektív lézeres szinterező (SLS) 3D printert.

2021-el összehasonlítva 2022-ben 94,89 százalékkal nőt a gépek kiszállítása, 2022-ről 2023-ra pedig 20,3 százalék volt az átlagos éves növekedési ütem (CAGR). Prognózisok alapján a 2022-es 111 millió dolláros bevétel 2030-ra majdnem meghétszereződik (705,1 millió).

A növekedés ellenére teljesen egyértelmű, hogy a piac nincs túltelítve 3D printerekkel, és inkább az olyan technológiákra fókuszálnak, mint például az extrudálás vagy a fotopolimerizáció. Most viszont eljött az idő az első „Made-in-India” SLS printer debütálására.

Természetesen az SLA és az FDM is fejlődik, és a gyártó STIPL3D, India legnagyobb 3D nyomtatógyártója ezeken a területeken szintén jelen van. A bemutatón pedig a szakminisztériumtól kezdve járműkutatást képviselő szervezetig, felsőoktatási és vállalati szereplőkig, szinte „mindenki” jelen volt, „aki számít.” Úgy tűnik, a bemutató növeli a technológia iránti érdeklődést, felpörgeti a népszerűségét, és persze a gazdasági növekedéshez is érdemben járul majd hozzá.

A cég elmondása szerint gépük felhasználóbarát és a „jövőre is kész.” Az utómunkálatok gördülékenyek, összességében minden adott a sikerhez.

Címkék: India szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4518313623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása