HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Egyesült Királyság kormánya új exportszabályozást vezet be a fémnyomtatókra

ferenck 2024.06.28. 08:00

Az Egyesült Királyság új kiviteli szabályozást vezetett be feljövőben lévő – emergens – technológiákra, köztük 3D fémnyomtatókra, félvezetőkre, kvantumszámítógépekre és kriogén hűtőrendszerekre. Az új intézkedéssel csökkentik a katonai és kettős (katonai és polgári) felhasználású technológiák exportját.

Az additív gyártásban a korlátozás a lézert, elektronsugarat vagy elektromos ívet használó megoldásokra vonatkozik. Az ezeknek a technológiáknak a fejlesztéséhez és gyártásához szükséges szoftverek exportja szintén korlátozott. Mostantól külön engedélyre lesz szükség a specifikált technológiák exportjához.

3dnyomtatas_uk_export.jpg

A változás globális trendeket tükröz, az Egyesült Királyság is növelni igyekszik az export feletti kontrollt, illetve korlátozni kívánja a nemzetbiztonsági és gazdasági szempontból fontosnak minősített technológiák kiszállítását az országból.

Más szempontból, az új szabályozással erősebbé akarják tenni a 3D nyomtatás hazai ellátási láncát, igyekeznek minimalizálni a globális beszállítói lánc a bizonytalan geopolitikai helyzet miatti fennakadásai okozta kieséseket.

A korlátozások egybevágnak más országok, államszövetségek, például az USA (amerikai-kínai „chipháború”) és az EU hasonló szabályozásával. Franciaország, Hollandia és Spanyolország szintén nemrég vezetett be fejlett technológiáikra vonatkozó exportkorlátozásokat.

Ez az első alkalom, hogy az Egyesült Királyság kormánya nemzetbiztonsági okokra hivatkozva védőintézkedéseket vezetett be fejlett technológiák exportjára. Az USA-ban először 2018-ban szigorították az additívgyártás-megoldások exportját. A szabályozást több vállalat megsértette, ők főként Kínával üzleteltek, és amennyiben ez bebizonyosodott, exportengedélyük száznyolcvan napos felfüggesztése és pénzbírság volt a büntetés.

Címkék: szabályozás fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6118431371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása