HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Bugatti bemutatta következőgenerációs hiperautóját

ferenck 2024.07.10. 08:00

Legyen szó közönséges járgányokról, luxuskategóriás csodákról vagy a jövő csúcsmodelljeiről, autóipar és 3D nyomtatás „kéz a kézben” jár. A legnagyobb és leginnovatívabb gyártók, egyaránt és mind nagyobb mértékben élnek a technológia adta, folyamatosan bővülő lehetőségekkel.

Legutóbb a Bugatti mutatta be következőgenerációs hiperautóját, a Torbillont. A modellhez nem meglepő módon mindenféle csúcstechnológiát felhasználtak. Kapacitása óriási, aerodinamikája nagyon fejlett, és persze a luxuskategóriában is egyedülálló.

3dnyomtatas_bugatti0_2.jpg

Motorja 1800 lóerős, alváza és rúgózása teljesen új. Ezeket a részeket 3D nyomtatással készítették az amerikai Divergent szoftver- és hardvermegoldásával. A mesterséges intelligenciát is alkalmazó Divergent Adaptive Production System lehetővé teszi a terv újragondolását, könnyebb és jobb teljesítményű szerkezetek tervezését és kivitelezését. Az additív gyártásnak köszönhetően, a Bugatti jelentősen csökkentette a jármű tömegét.

Az alváz ugyanis alumíniumos több lengőkaros felfüggesztést kapott, amellyel a korábbi acélos megoldással összehasonlítva, negyvenöt százalékkal csökkent a felfüggesztés tömege. 

3dnyomtatas_bugatti1.jpg

A Tourbillon 4,67 méter hosszú, hibrid rendszerének köszönhetően huszonöt másodperc alatt eléri az óránkénti négyszáz kilométeres sebességet. Három elektromos motorral kiegészülő, tizenhat hengeres motor hajtja. Az elektromos motorokból kettő az elülső, egy a hátsótengelyen található.

A Bugatti több szempontra koncentrált: páratlan teljesítményre, kényelemre és a rá jellemző stílus megtartására. Az előzmények nélküli masszív kapacitást úgy sikerült megvalósítani, hogy a kényelem és a stílus sem bánja.

A belső kiegészítőket svájci óragyártó készítette, a hatszáz darabból álló műszerfal drágaköveket, például rubint és zafírt tartalmaz. A csak a vezető utasítására megjelenő kijelző bőrbevonatú.

A Tourbillon ezeken kívül is több printelt szerkezeti elemet és újratervezett anyagokat, például az elülső légcsatornák szén-kompozitjait tartalmazza. Mindezek együtt jelentősen hozzájárulnak a tömeg csökkenéséhez és a nagyobb teljesítményhez.

Címkék: jövő autó fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6018438753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása