HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Amerikai anyagfejlesztő cég a top100 technológia-biztonsági cég között

ferenck 2024.08.26. 08:00

A Szilícium-völgyi Védelmi Csoport (SVDG) a 2024-es NATSEC100 listára tette a nyomtatóanyag-fejlesztő 6K-t. A lista áttekintést ad a kialakulóban lévő technológia-biztonsági környezetről, egyben ösztönzi a Védelmi Ipar Bázissal (DIB) és a Nemzetbiztonsági Innovációs Bázissal kapcsolatos vitát. 

A listát az SVDG a JPMorgan Chase-szel közösen állította össze.

3dnyomtatas_6k.jpg

Az idei anyagban szereplő vállalatok úttörők a nemzetbiztonság új, sok esetben korábban elérhetetlennek gondolt technológiáinak fejlesztésében. Nemzetbiztonsági szempontból eleve kritikus jelentőségű a védelmi kezdeményezéseket célzó beruházások finanszírozása, támogatása, és ma ezek a cégek a technológiai élboly. A belbiztonság és a hírszerzés szempontjából fontos technológiákat, anyagokat fejlesztenek.

A 6k 3D nyomtatásra használható csúcsminőségű fémporokkal – és az azokból gyártott könnyű és remek termékekkel – járulhat hozzá a védelmi képességek javításához. A cég igyekszik megoldani a korlátozott gyártókapacitások miatti problémákat, kielégíteni a kritikus szektorok anyagigényét. Ezért került fel az illusztris listára.

2020-ban elnyerték az USA Védelmi Logisztikai ügynöksége (DLA) Kisvállalatok Innováció Kutatási (SBIR) Második Fázis díját, hogy zárt ellátási láncot dolgozzanak ki nagyteljesítményű fémporok hulladékból történő előállításához.

Az Első Fázis sikerére építve, a program a 6K UniMelt rendszerével nikkel szuperötvözet hulladékból állítottak elő légjármű-ipari szintű nyomtatóport. Az erőfeszítések célja a szuperötvözetek hozzáférhetőségének növelése, minőségük javítása, az additív gyártás terjedésének gyorsítása, illetve a Védelmi Minisztérium (DoD) kiadásainak csökkentése volt. A DoD egy másik befektetési programban is támogatta a 6K-t.

A támogatások lehetővé tették a kapacitások megduplázását, kritikus fémek belföldi reciklálásának javítását, létesítmények felújítását, berendezések korszerűsítését.

A védelmi, légjármű-ipart és az orvosi műszer-szektort megcélozva, a 6K többek között volfrámból, réniumból és nióbium-ötvözetekből álló, tűzálló, szélsőséges hővel és nyomással szemben rezisztens fémporok sorát is bemutatta.

2020-ban két szabadalmaztatott UniMelt rendszert állítottak munkába. Évi kétszáz tonna kiváló minőségű alapanyag-port képesek előállítani újrahasznosított anyagokból.

Címkék: nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6518460897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása