HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az ipari tervezéshez fejlesztett mesterségesintelligencia-asszisztenst a Siemens

ferenck 2024.05.07. 08:00

A Siemens bemutatta az ipari tervezési folyamatokat tökéletesíteni hivatott, mesterséges intelligenciával (MI) működő, nyártól a vállalat Xcelerator piacterén hozzáférhető Siemens Industrial Copilot Siemens Ipari Másodpilóta) asszisztenst.

A Teljesen Integrált Automatizáció Platform részeként, az eszköz olyan feladatokat egyszerűsít le, mint például a programozható logikai kontrollerek kódjának generálása. Ilyen tevékenységeivel csökkenti a fejlesztési időt és a költségeket, hosszabb távon pedig javítja a minőséget, növeli a termelékenységet.

3dnyomtatas_mi_asszisztens.jpg

A Siemens partnerével, a Microsofttal a tavalyi Hannoveri Vásáron ismertette a Copilot tervét. Az asszisztens a cég digitális platformjába integrálja az automatizációs és folyamat-szimulációs adatokat. A Microsoft Azure számítási felhőjében, az OpenAI nyelvmodell-szolgáltatását használva tökéletesíti gyári automatizációs szoftverek kódjának generálását, optimalizálását.

2023 végén MI-vel felturbózott gyártógépet mutattak be, most pedig, a 2024-es Hannoveri Vásáron debütált a Siemens ipari tervezésre kitalált első mesterségesintelligencia-terméke. A Copilot fontos lépés az MI indusztriális folyamatokban való alkalmazásainak történetében.

A kódgenerálás automatizálásától a manuális kódolás és a másolás miatti hibák jelentős csökkenésére számítanak a fejlesztők. Az új eszköz segít a meglévő kódblokkok megértésében, útmutatókat ad gépek, üzemek kezdeti vizualizálásának kidolgozásához.

A Siemens kézikönyveiben való természetes nyelvű kereséssel megkönnyíti az információkinyerést. A felhasználónak lehetőségében áll az Azure OpenAI Szolgáltatás privát példányának használatára, amellyel az ügyfél adatai nem lesznek hozzáférhetők modellek jövőbeli gyakoroltatásakor. Azaz a Copilot a magánadatok kezelésének (privacy) kényes kérdésében is előrelépés.

A technológiával a Siemens ipari szintű generatív MI-t kínál ügyfeleinek. Az indusztriális automatizáció-megoldásokat szolgáltató, családi vállalkozás Grenzebach Csoport, az egyik korai alkalmazó, mérnöki feladatokat igyekszik finomhangolni vele.

Címkék: mesterséges intelligencia ipar Microsoft Siemens

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1118393139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása