HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Masszív mesterségesintelligencia-szoftver 3D nyomtatáshoz

ferenck 2024.06.27. 08:00

Az autonóm 3D nyomtatáshoz szoftvereket szolgáltató londoni Aibuild bemutatta mesterségesintelligencia-alapú programja 2.0 változatát. A platform legfrissebb verziója továbbfejlesztett képességekkel rendelkezik, elősegíti az új márkaépítést és stratégiai partnerségek létrehozását. Mindezzel a nagyméretű additív gyártásban (large-format additive manufacturing, LFAM) igyekszik felgyorsítani az innovációt.

A szoftver azért egyedülálló, mert egyetlen MI-alapú felhőplatformon belül integrálja zökkenőmentesen a teljes gyártási folyamatot. Az Aibuild felhasználói közé olyan ipari nagyágyúk tartoznak, mint a Boeing, a Ford és a Nikon. A platform változatos additívgyártás-technikákkal működik: polimeres extrudálás, fémes közvetlen energialerakás (DEED), huzalíves AM (WAAM), hidegfúvás, beton- és keveréklerakás. Robotikus és állványos rendszerekkel egyaránt használható.

3dnyomtatas_aibuild_2.jpg

Az ipari igényeket kielégítendő, a termelékenység és a méretezhetőség növeléséért, a fejlesztésben a legfontosabb ügyfelek is részt vettek. A frissítéssel a technikai szakértelmet és a felhasználóbarát szempontokat optimalizálták, így igyekeznek a fejlett megoldást a lehető legszélesebb felhasználói kör számára elérhetővé, jól működővé tenni.

A platform összes művelete nyomon követhető, újra alkalmazható. A felhasználó meghatározhatja a gyártási stratégiát, egyetlen kattintással nyomtatásra kész munkameneteket hozhat létre. Az Aibuild 2.0 teljesen automatizált.

3dnyomtatas_aibuild0_2.jpg

Az AI Copilot funkció egy beépített mesterségesintelligencia-asszisztens. Az asszisztens önállóan ajánl, hajt végre műveleteket, így pedig sokat segít abban, hogy az additív gyártás a legváltozatosabb tapasztalatokkal rendelkező mérnökök számára elérhető legyen.

A szoftver zökkenőmentesen integrálódik a 3DP hardverek és anyagok egyre nagyobb hálózatába. Amikor egy ilyen hálózat növekvő számú elemből tevődik össze, az egységes platform kiemelten fontos, és így nincs már szükség próba-hiba megoldásokra.

A nyílt platform-architektúrával és a fejlett vizuális programozói felülettel, a rendszer rugalmas, és korlátok nélkül tesz lehetővé fejlett munkamenetet.

A szoftverhez bárhonnan hozzá lehet férni, a biztonságos felhő-infrastruktúrával nincs szükség telepítésekre, frissítésekre és fájlkezelésre. A munkafolyamatok bármilyen eszközről elérhetők.   

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7818431367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása