HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Euromilliók takaríthatók meg mesterséges intelligenciával működtetett gyártószoftverrel

ferenck 2024.04.19. 08:00

A 3D Spark német szoftverfejlesztő három évvel meghosszabbította együttműködését a franciaországi Alstommel, a mobilitási megoldások nemzetközi piacvezetőjével. Az együttműködés értelmében a vasútgyártó cég pótalkatrészek gyártásához és beszerzéséhez használja a másik szolgáltatásként kínált szoftverét (Software-as-a-Service, SaaS).

A szoftver mesterséges intelligenciával azonosítja az alkatrész-gyártás leggyorsabb, legolcsóbb és legfenntarthatóbb folyamatát, másrészt automatikusan generál árajánlatokat, árajánlat-kéréseket.

3dnyomtatas_alstom.jpg

A digitális platform kielégíti a vasúti piacon belüli keresletet. A vezető szolgáltatók vágya, hogy a vonatok legalább tíz százaléka 3D nyomtatással készüljön.

A pótalkatrészek digitális raktárakban tárolhatók, igény szerint (on demand) tárolhatók. Ezzel az ellátási lánc hatékonyabb, környezeti szempontból fenntarthatóbb.

A partnerségnek köszönhetően az Alstom eddig több mint tizenötmillió eurót takarított meg, és 2600 hónappal csökkent az átfutási idő. A szoftver jóvoltából a vállalat nyolcvanhat százalékkal csökkentette beszerzési erőfeszítéseit, miközben a pótalkatrészek elérhetőbbek lettek.

Az együttműködésnek hála, az Alstom bővítette a nevével sokat eláruló DesigntoPrint kezdeményezését. A program 170-nél több ipari ügyfélnek biztosítja a legolcsóbb, leggyorsabb és leginkább fenntartható gyártási opciók azonosítását.

„Egy olyan iparágban, ahol a vonatok akár ötven évig bírják a síneken, az alkatrészek és az elavulás kezelése kiemelkedően fontos a megbízhatóság és a pontosság szempontjából. A további három év együttműködéssel megszilárdul a vasúti szektor fenntartható digitális gyártójövőjére vonatkozó közös elképzelésünk ” – véli Ruben Menth, a 3D Spark társalapító-vezérigazgatója.

Címkék: szoftver vasút mesterséges intelligencia ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2518379917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása