HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megjelentek a piacon az első nyomtatható gyógyszertinták

ferenck 2023.11.06. 08:00

Folyamatosan nő a személyre szabott gyógyszerek iránti igény. A genetikai, kor- és nembeli különbségek, a különféle allergiák és betegségek külön-külön és együtt is befolyásolják, hogyan reagálunk gyógyszerekre.

Tömeggyártásukkal és a szabványosított adagolással a kezelés hatékonyságát vesztheti, mellékhatások léphetnek fel, egyes pácienseknél pedig komoly az egészségügyi kockázat.

3dnyomtatas_pharmaink.jpg

Nekik, például rákbetegek vagy gyerekek számára kulcsfontosságúak a személyre szabott gyógyszerek. Emellett egyre több bizonyíték áll rendelkezésre, hogy a gyógyszeradagolás optimalizálása során végzett farmakogenetikai tesztelés csökkenti a káros mellékhatásokat.

Ezeknek a gyógyszereknek az előállításához viszont méretezhető és praktikus módszerek kellenének, hogy pont annyi készüljön belőlük, amennyi az adott betegnek kell. A finn egészségtechnológiai CurifyLabs a napokban tette közzé a gyógyszernyomtatáshoz használható első Pharma Inket, amellyel hatékonyan és biztonságosan állíthatók elő személyre szabott gyógyszerek.

A technológia szélesebb körű gyógyszer-elérhetőséget és jobb ellátást biztosít különféle betegeknek, közülük is elsősorban azoknak, akik olyan egészségügyi állapotban vannak, hogy csak a személyre szabott gyógyszerek jelenthetnek megoldást.

A Pharma Ink azt is jelenti, hogy a CurifyLabs egyik első cégként a világon, méretezhető és gyakorlati szolgáltatásként kínálja gyógyszerek 3D nyomtatását. A technológia automatizált, támogatja a személyre szabott orvoslás térhódítását.

Jelenleg a gyógyszerészek manuálisan alakítják ki az adagokat a betegeknek. Méricskélik a különböző összetevőket, egyberakják őket, és a módszerrel ugyan tényleg egyediek a gyógyszerek, a munka viszont idő- és pénzigényes, azaz sokáig tart és drága, ráadásul mivel emberek végzik, a hibázás lehetősége sem zárható ki.

A CurifyLabs Pharma Kit technológiája átfogó megoldást kínál, az adagolás automatizálásával leegyszerűsíti a folyamatot, megkönnyíti a gyógyszerészek munkáját, és nem is hibázik. Saját Pharma printerrel és Pharma tintákkal készülnek a gyógyszerek, a gyógyszerészek pedig hozzáférnek a nyomtatható tinták könyvtárához, és így lehetővé válik az egyéni igényekre alakított gyógyszernyomtatás.

Címkék: egészségügy automatizálás gyógyszeripar személyre szabás gyógyszernyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6618237887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása