HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új egészségügyi 3D nyomtatólétesítményt nyitott a Ricoh

ferenck 2024.06.26. 08:00

A Ricoh USA digitális szolgáltató egy észak-karolinai egészségügyi központban (Atrium Health Wake Forest Baptist) megnyitotta klinikai orvosoknak közvetlen hozzáférést biztosító additívgyártás-létesítményét, a RICOH 3D for Healthcare Innovation Studiot.

Orvosok az FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala által jóváhagyott, a helyszínen nyomtatott, páciens-specifikus modellekkel dolgozhatnak, készíthetnek elő sebészi műtéteket, és használhatják azokat betegek rehabilitációjában.

3dnyomtatas_ricoh.jpg

A cég szerint helyszíni 3D nyomtatás lehetőségeikkel kevesebb ideig tartanak a műtétek, csökkennek az orvosi költségek, javulnak a diagnosztikai lehetőségek, és az FDA-megfelelőséggel kapcsolatos aggályok is megszűnnek. Elmondták, hogy a műtétek átlagos hossza hatvankét perccel, az idő 7,8 százalékával rövidül le.

A jövőben további ellátási pontokhoz kapcsolódó 3D nyomtatólétesítmények nyitását tervezik. Ezeket a létesítményeket országosan kívánják az egészségügyi rendszerekbe integrálni, az igényekhez méretezni.

Betegellátásnál sokszor akadoznak munkafolyamatok, késések fordulnak elő az átfutási idővel, páciens-specifikus anatómiai modellek beszerzésénél pedig többször szembesülnek megfelelési problémákkal. Mindezek együtt negatívan befolyásolják a gyógykezelést.

A Stúdió ezeket a kihívásokat hivatott kezelni, az orvosi 3D nyomtatás ökoszisztémával és minőségbiztosítási rendszerrel helyben megoldani. A hardvert és az anyagokat valószínűleg a Stratasystől szerzik be, a két vállalat ugyanis 2023-ban megállapodást kötött igény szerinti anatómiai modellek klinikai használatáról.

Az új létesítményben közvetlenül orvosi adatokból előállított szegmentált 3DP fájlokkal fognak páciens-specifikus modelleket készíteni. A modelleket ortopédiai, kardiovaszkuláris, gasztrointesztinális, neurológiai és emlőgyógyászati alkalmazásokban használják majd.

Címkék: egészségügy orvosi személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4118430053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása