HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bionyomtatott ételek a Perzsa-öböl melletti országokban

ferenck 2023.08.14. 08:00

Az izraeli Steakholder Foods nemzetközi élelmiszer-technológiai vállalat a laboratóriumban tenyésztett húsból, pontosabban húshelyettesítő alapanyagokból készült kaják élharcosa. Rengeteget tesznek a fenntartható fejlődésért, az állatokért és hogy a környezetszennyezésben, a klímaváltozásban komoly negatív szerepet játszó nagyüzemi állattartás háttérbe szoruljon, és egy szép napon egyszer, s mindenkorra eltűnjön.

A napokban stratégiai együttműködési tervezetet készítettek, azaz partnerségre léptek a Perzsa-öböl melletti országokat (Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Katar, Kuvait, Omán, Szaúd-Arábia) képviselő, akkreditált GCC-vel (Gulf Cooperation Council), egy kvázi kormányzati szervvel.

3dnyomtatas_bioprintedfood.jpg

Az együttműködés célja az élelmiszerbiztonság növelése, megvalósításához a Steakholder Foods úttörő 3D nyomtatótechnológiáját fogják használni. Első lépésben pilotüzemet építenek, a tervek szerint ott nyomtatják hibrid-haltermékeket. Utána a maga nemében egyedülálló nagyüzemet alapítanak a régióban.

A megállapodás alapján a Steakholder Foods jelentős kezdeti előleget kap a nyomtatótechnológiákhoz, majd mérföldkőnek számító tervet dolgoznak ki az értékesítéshez és az ipari léptékű termeléshez.

3dnyomtatas_bioprintedfood0.jpg

Arik Kaufman, az izraeli cég vezérigazgatója érthető módon elégedett. Oly sok év fejlesztés után végre megkötötték az első stratégiai együttműködést, és egyben ők az első olyan vállalat a tenyésztett hús piacán, amely komoly anyagi bevételhez jut. Ez pedig óriási előrelépés.

A vezérigazgató kiemelte, hogy úgy érzi: a megfelelő partnert választották ki, a felek elkötelezettek, az élelmiszerbiztonság fejlődésével pozitív hatással lesznek a világra.

A tervezet az élelmiszernyomtató technológia skálázására is kitér, amiz az Öböl-országokban valósítanak meg. A Steakholder Foods kiforrott, főzésre kész megoldásaival, technológiai szakértelmével, egyedi biotintáival, a technika gyártásra méretezésével, a különleges hús-, hal- és növényi ételekkel az együttműködés valóban gyümölcsözőnek ígérkezik.

Az együttműködésnek köszönhetően átléphetik a hagyományos hús-, és haltermékek korlátjait. Ételeik az „eredetiek” ízét, textúráját és megjelenését utánozzák, gazdag a tápértékük és fenntarthatók.

Címkék: környezetbarát nyomtatás ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2818191457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása