HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újrahasznosított nyomtatóanyagokkal még zöldebb lesz a 3D nyomtatás

ferenck 2024.07.19. 08:00

A nyomtatóanyagok, nyomtatószálak fenntarthatóságára összpontosítva, a 3D nyomtatóipar sokat tehet a környezetvédelemért, megfelelhet a szigorodó szabályozásnak, és még inkább gazdaságilag életképes, a jövő generációi számára is hasznos, felelős ágazatként tartják számon.

A brit Filamentive feketében és fehérben egyaránt beszerezhető Economy PLA nyomtatószála 99,99 százalékban posztindusztriális hulladékból újrahasznosított anyagokból áll. Kiváló minőség, jó teljesítmény, biztonságos. 

3dnyomtatas_green.jpg

A biológiailag lebomló, újrahasznosítható csomagolású, korábbi PLA Tough szálat reciklált cukornádból állították elő.

A montréali Nefilatek gyártó száz százalékban újrahasznosított műanyagból készíti nyomtatószálait. A HIPS Black polisztirolból, a Nefila PC polikarbonátból készült, a tekercsek és a csomagolás környezetbarát. 

A HIPS filament alapanyagát Montréal környékén talált elektronikus hulladékokból állították össze. Szabvány ABS nyomtatószálakhoz hasonlóan ütés- és hőálló, a nyomatok felülete környezetbarát olajokkal dolgozható nagyon simára. A Nefila PC masszív mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, mínusz ötventől plusz százötvenig tűri az időjárás viszontagságait. A kiváló teljesítményt megőrizve csökkenti a 3D nyomtatás környezeti lábnyomát.

A nyomtatóanyag-feldolgozó rendszereket gyártó utrechti 3devo új folyamatot jelentett be szelektív lézeres szinterező (SLS) porok csúcsminőségű filamentté alakításához, reciklálásához. A lépést fontos döntés előzte meg: új üzleti modellje részeként, a vállalat beszünteti a nyomtatószálakat újrahasznosító gépei értékesítését.

A hulladékanyagok komoly kihívást jelentenek az additív gyártásban. Egyes technikákkal (SLS, Multi Jet Fusion) az adott por hatvan százaléka nem hasznosul, ami hatalmas anyagveszteség, pazarlás. A 3devo fejlesztései az SLS-sel járó porveszteség csökkentésére kínálnak megoldást.

Újításaikkal a technológia széndioxid-kibocsátását és a működtetési költségeket is csökkentik.

Címkék: újrahasznosítás nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás szelektív lézeres szinterezés nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2918444329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása