HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Thaiföldön elkészült Délkelet-Ázsia első nyomtatott kétszintes épülete

ferenck 2023.05.10. 08:00

A Sziám Cementcsoport (SCG) Thaiföld és egyben egész Délkelet-Ázsia legnagyobb és legrégebb óta működő cement- és építőanyag vállalata úttörőként vonul be az iparág történetébe, mert ők jegyzik a térség első 3D nyomtatással készült kétszintes épületét (egyszintes részekkel). Az orvosi központ a Bangkoktól északkeletre, az ország középső részén fekvő, hatvanezer lakosú Saraburi városában található.

A központ alapterülete 345 négyzetméter, a munkához – cseppet sem meglepő módon – az épületnyomtatásban élenjáró dán multinacionális COBOD BOD2 printerét használták. A BOD2 egyedülálló kategóriájában, osztrák üzleti irodától afrikai iskolákig, Japánig, a földkerekség számos pontján nyomtattak már vele változatos rendeltetésű épületeket.

3dnyomtatas_thaifold0.jpg

A thai piacra az SCG tavaly vezette be a COBOD technológiáját. A dán vállalat elégedett az együttműködéssel.

„Az SCG új mércét állított fel, és a piacnak megmutatja, hogy mi és hogyan hozható létre a rendszerünkkel” – magyarázza Simon Klint Bergh, a COBOD társalapítója.

3dnyomtatas_thaifold.jpg

Az épületet földrengés-biztosra tervezték, és alaposan kiaknázták a technológia mára közismertté vált erényeit: hagyományos eljárásokkal összehasonlítva, gyorsabb volt az építkezés, kevesebb munkaerőt alkalmaztak hozzá, minimalizálták az anyagveszteséget és a kisebb széndioxid-kibocsátással, természetesen a környezeti lábnyomot is.

Az SCG szintén elégedett az eredménnyel. Az építkezés előtt az ország legjobb egyetemeivel közösen tanulmányozták a nyomtatott szerkezetek lehetőségeit, egy- és kétszintes épületek teherbírását. A terveket Thaiföld egyik legismertebb építésze hagyta jóvá.

A munkához SCG nyomtatóhabarcsokat használtak, két erősségben: C75/80 és C 30/35. A vállalat vezetői elmondták, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a fenntarthatóbb és karbon-semlegesebb építőiparért. Innováció és a 3D nyomtatótechnológia az odavezető út – hangsúlyozzák.

Címkék: épületnyomtatás Ázsia nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr418119592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása