HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ első geopolimerből nyomtatott háza

ferenck 2023.08.08. 08:00

A fenntarthatóság a 3D épületnyomtatás – és az egész 3D nyomtatás – egyik hívószavává vált. A klímaváltozás árnyékában minden iparág keresi a környezetbarát megoldásokat, és a keresés a legszennyezőbb szektorok egyikére, az építőiparra különösen érvényes.

Az olasz-orosz nemzetközi vállalat, a 2016-ban alapított RENCA a 3D nyomtatásra használható geopolimer anyagok fejlesztésének egyik úttörője. Most mérföldkőhöz értek: semennyi cementet nem tartalmazó nyomtatóhabarcsot használva, az Egyesült Államok meg nem nevezett helyszínén, valahol a délnyugati sivatagos részen elkészült a világ első printelt geopolimer háza.

3dnyomtatas_geopolimerbeton0.jpg

A szervetlen geopolimer tartós, környezetbarát, a cementalapú anyagokhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de mechanikailag erősebb, és lényegesen kisebb a széndioxid-lábnyoma. A cement-, mész- és gipszmentes matéria kilencven százalékkal fenntarthatóbb, mint a hagyományosan cementalapú opciók.

A vállalat az alapítás óta geopolimer-alapú anyagokkal foglalkozik, különböző alkalmazásokhoz több mint háromszáz terméket fejlesztett, amelyekkel változatos iparágak környezeti problémáira igyekeznek megnyugtató választ adni.

3dnyomtatas_geopolimerbeton.jpg

A Strong Print 3D és a Geopolymer International vállalatokkal együttműködve, találtak megoldást a sivatagi környezet kihívásaira, és sikeresen nyomtattak épületet. A geopolimer, mivel ellenáll a tűznek és a korróziónak, sok alkalmazásban hasznosítható.

A geopolimer habarcsok speciális keverési eljárásokat és szakaszos keverőrendszereket igényelnek, a RENCA viszont ezeket a nehézségeket megoldandó, egykomponensű geopolimer habarcsban gondolkozik folyamatos keverő-berendezésekhez.

Címkék: épületnyomtatás nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás geopolimer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9318186339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása