HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az épületnyomtatás egyik főszereplője bemutatta új termékeit

ferenck 2024.03.25. 08:00

Az austini (Texas) ICON, az épületnyomtatás élharcosainak egyike több termékkel és technológiával állt elő március közepén. Rendeltetésük az automatizáció növelése.

Egy teljesen új robotikus printer többszintes építkezést biztosít, alacsony széntartalmú legfrissebb anyaguk, a nemcsak saját, hanem mások projektjeihez is hamarosan elérhető CarbonX valószínűleg sok tervben fog még szerepelni, komoly esettanulmány is készült már róla.

3dnyomtatas_icon_3.jpg

Digitális katalógusukban hatvannál több kivitelezésre kész terv szerepel. Öt épülettípus-gyűjteményből válogathatunk: texasi modern, tűzálló, vihartűrő, megfizethető, avantgarde.

Az MI Építész (AI Architect), a Vitruvius rendszer (amelynek bétaváltozata máris hozzáférhető) az otthoni tervezésben segít. A mesterségesintelligencia-alapú megoldást a tervezési és az építészeti tapasztalat, szaktudás teszi különlegessé.

3dnyomtatas_icon0_2.jpg

Jason Ballard társalapító-vezérigazgató elmondta, hogy ezekért a pillanatokért dolgoztak az elmúlt hat évben (a céget 2018-ban alapították). Kiadáscsökkentés és minőségnövelés együtt és nem külön-külön volt mindig a céljuk, és sokakkal ellentétben, egyiket sem áldozták be soha a másikért.

A harminc méter magas Phoenix nevű printer robotikus karjának és darurendszerének nem akadály többszintes épület nyomtatása. A saját fejlesztésű technológia jóvoltából a gép a konfiguráció minimális megváltoztatásával egyetlen helyszínen nyomtat többszintes szerkezeteket.  A munkafolyamat állandó figyelemmel követéséhez néhány személy jelenléte bőségesen elegendő.

Az életciklus-értékelésekből egyértelműen kiderül, hogy a 3D nyomtatással készült otthonok beágyazott és működési hatásai alacsonyabbak, mint a hagyományos módszerekkel készülteké – hangsúlyozza a cég.

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia épületnyomtatás nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4518358409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása