HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassunk gitárt!

ferenck 2023.05.05. 08:00

A 3D nyomtatás a technológia múlt évtizedbeli „berobbanása” óta fontos szerepet játszik a hangszer-készítésben. Például a printelt gitárok olcsóbbak, mint a hagyományos eljárással készültek, és a beszerzésük sem nehéz.

A nyomtatott hangszereket speciális anyagokból dolgozhatják ki, egyedire alakíthatók, az előadó kérése alapján meghatározott hangzásbeli és fizikai tulajdonságokkal rendelkezhetnek, vagy ha otthon nyomtatja ki, saját maga teheti olyanná, amilyenné akarja.

3dnyomtatas_gitar_2.jpg

A cseh Josef Prusa cége, a Prusa Research a világhírű Fender Stratocaster által inspirált gitárt tervezett 3D nyomtatásra. A designt eleve a funkcionalitás és az esztétikum egyensúlyát figyelembe véve, azoknak teljesen megfelelve készítették el. A részben 3D printeléssel készült hangszer szemre is tetszetős, és jól is szól.

A Prusacaster név az ihlető forrás előtti tisztelgés, hozzáértők szerint egy kicsit több is annál, mert a Fender Telecaster stílusának és a Fender Jazzmaster esztétikájának kombinációja. A hatszög-formájú gitártest házilag is előállítható, a csomag ára nem éri el a 150 dollárt.

A csomag a gitárfejet és a szükséges elektronikát is tartalmazza, a hangszertest nyomtatásához a Prusa i3 MK3S+ 250x20x210 milliméteres építési területű gépe kell, merev anyagokat, például szénszállal megerősített PLA-t vagy PA11-et ajánlanak hozzá.

Az összeszereléshez instant ragasztó, valamilyen JST-csatlakozó és gitárhangolás kell. Ha kész, a tulajdonos azzal a boldog tudattal játszhat a hangszeren, hogy lényegében az ő munkája.

Más nyomtatott gitárokkal összehasonlítva, a Prusacastert különleges designja és pont az a tény teszi egyedivé, hogy ha van megfelelő gépünk, akkor mi magunk is elkészíthetjük.

Címkék: gitár hangszer PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9018114774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása