HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

99,99 százalékban újrahasznosított anyagokból készült az új PLA nyomtatószál

ferenck 2023.05.31. 08:00

A brit nyomtatószál-gyártó Filamentive különleges anyagot kezdett el árusítani. A jelenleg két színben, feketében és fehérben, a gyártó honlapján vagy engedélyezett viszonteladóktól megvásárolható Economy PLA ugyanis 99,99 százalékban újrahasznosított anyagokból készült, a 3DP filament-piacon erősen környezetbarát opciónak számít.

Az új anyag azért lehet nagy hatással a 3D nyomtatószektor fejlődésére, mert az elsők egyike, amelynek gyártásához nagymennyiségű újrahasznosított matériát használtak fel. Az általában új műanyagokon alapuló, hagyományosan készült filamentekkel összehasonlítva, mindenképpen fenntarthatóbb alternatívát jelent, előrevetíti a közeljövőt, például is szolgálhat más fejlesztők számára. A környezeti szempontok hatványozottabb érvényesítéséra bátoríthatja őket.

3dnyomtatas_economypla.jpg

A Filamentive tisztában van mindezzel.  

A cég vezetősége közölte, hogy elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett, és folyamatosan keresik a környezeti lábnyomot minimalizáló megoldásokat. Az Economy PLA nagyon fontos lépés ebbe az irányba, és meggyőződésük, hogy az új anyag összhangban áll ügyfeleik elvárásaival, mert egyszerre környezetbarát és csúcsminőség – hangsúlyozzák.

Az Economy PLA „posztindusztriális” hulladékokból, a gyártási folyamat során a hulladékfolyamból kikerült anyagokból, egyetlen forrásból készült, így nincsenek benne törmelékek, csökkentve a szennyeződés valószínűségét. Az egykilós gurigákban beszerezhető anyag minősége és teljesítménye ugyanolyan jó, mint a Filamentive eddigi termékeié.

A Filamentive korábban egy másik hasonló terméket is bevezetett a piacra. A PLA Tough a fenntarthatóság felé tett és az Economy PLA-t előrevetítő lépés volt. Az anyag megújuló forrásokból, elsősorban cukornádból készült. Biológiailag lebomlik, így mikroorganizmusok hatására szétesik természetes környezetben. Csomagolása szintén a fenntarthatóság szellemében történik, használata pedig még a 3D nyomtatással ismerkedők számára is könnyű. A belőle készült nyomatok masszívak és tartósak, jó választás az erős anyagokat megkövetelő alkalmazásokhoz.

Címkék: PLA környezetbarát nyomtatás nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7718133242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása