HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Természeti katasztrófákkal szemben is véd az indiai hadsereg nyomtatott lakóegysége

ferenck 2023.01.25. 08:00

Indiában a Katonai Mérnöki Szolgáltatások (MES) nyomtatta az első lakóházakat a Gujurat állambeli Gandhinagarban, a hadsereg Délnyugati Légi Parancsnokságán. A két épület kivitelezésében a Chennai (az egykori Madras) székhelyű Tvasta vett részt. A szubkontinensen ez volt az első printelt ház, a Tvasta hatékony betonnyomtató technológiáját és épületnyomtatóit használták hozzá.

A katonaság máshol is aktív a 3DP építőipari alkalmazásaiban, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma például alkalmi használatra printelt barakkokat kiképzéshez.

3dnyomtatas_indiaihadsereg.jpg

Az indiai hadsereg pedig legújabban az ahmedabadi laktanyánál húzott fel 3D nyomtatással lakóépületeket.

Ezek az épületek ellenállnak a természeti katasztrófáknak, földrengés-biztosak és a globális éghajlatváltozás miatt egyre szigorúbb „zöld” követelményeknek is megfelelnek.

„A 3D betonnyomtatót használó technológia számítógépes 3D terven alapul, és extrudálással, rétegről rétegre gyárt 3D szerkezeteket az erre a célra kidolgozott speciális betonból” – írta egy, a munkában résztvevő katonatiszt.

A kétszintes épület kivitelezésében betonnyomtató megoldásokra specializálódott helyi cég, a MiCoB Pvt volt a MES partnere. A 3D Gyors Építőtechnológiát használták.

A hetvenegy négyzetméter alapterületen álló, garázsos épület tizenkét hét alatt készült el. A falakat, födémeket és az alapokat printelték, 3DP nélkül nem ment volna ennyire gyorsan a munka.

Egy másik katonatiszt szerint a lakóépület a „kortárs gyors gyártási törekvések jelképe.” Azt is elmondta, hogy ha a jövőben nem alkalmazzák a 3D nyomtatást, nem fogják tudni kielégíteni a fegyveres erők folyamatosan növekvő lakhatási igényeit.

Címkék: épületnyomtatás India katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7318032728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása