HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Made in India, a legolcsóbb épületnyomtató

ferenck 2023.06.30. 08:00

Az indiai Kelvin6k vállalat komoly változásokat indíthat el az építőiparban. Gépük, a robotizált Made in India 3D nyomtató ára ugyanis a nagy nyugati versenytársak árának a töredéke. Eddigi csúcsteljesítményük a szubkontinens első helyszínen printelt épülete, egy közel harminc négyzetméteres, tíz nap alatt, saját szabadalmaztatott technológiával kivitelezett irodahelység.

Magát a gépet, lényegében egy nyomtatórobotot szintén rekordidő, négy hónap alatt fejlesztették. A célnak megfelelően alakították ki, technológiailag fejlett szerkezet; robusztus, de egyszerű.

3dnyomtatas_madeinindia.jpg

Az árral elsősorban a helyi piacot célozták meg, ahol az additív gyártóipari gyakorlat öregebb nyugati 3D printerek használata. Most viszont, a helyi piac mellett, a világpiacon is megjelenik egy versenyképes – és nagyon olcsó – indiai épületnyomtató. Ráadásul a Kelvin6k nem az egyetlen különleges megoldást kínáló indiai 3DP vállalat, a területen egyre több helyi startup tűnik fel, virágzik az ökoszisztémájuk.

A printer máris felkeltette a nemzetközi érdeklődést, olyan országokból, mint például az Egyesült Arab Emírségek (Dubai), az Egyesült Államok és Kanada számíthatnak vásárlókra. A helyszíni kivitelezhetőség szintén komoly reklám a cégnek.

3dnyomtatas_madeinindia0.jpg

A vállalat céljai nagyon ambiciózusak. Két-három éven belül a globális 3D épületnyomtatás vezetőjévé szeretnének válni. Az alacsony árfekvésű és jó minőségű technológiában látják a megoldást.

Az alapozás, a vakolás, a festés, azaz a munkafolyamatok automatizálására szintén komoly hangsúlyt fektetnek. Automatizálással felgyorsul az építkezés, amellyel nagy segítséget nyújthatnak az indiai társadalomnak, enyhíthetnek az évek óta húzódó, egyre súlyosabb lakhatási válságon.

A Kelvin6k a 3D nyomtatás, azon belül is a betonnyomtatás oktatásával, a technológiával kapcsolatos felvilágosító tevékenységgel szintén foglalkozik. Igyekeznek minél szélesebb rétegekkel megértetni, hogy a hosszú hónapokig eltartó házépítés additív gyártótechnológiával hetekre, sőt, akár napokra csökkenthető.

Címkék: épületnyomtatás India

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3818154172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása