HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Észak-Indiában épül a világ legnagyobb nyomtatott kampusza

ferenck 2023.10.12. 08:00

Az indiai kormány honlapja beszámolt a határutakat felügyelő Rajeev Chaudhry tábornok az elvileg két északi szövetségi állam, Pandzsáb és Haryana fővárosában, Csandigarhban tett látogatásáról. A tábornok a Himank Air létesítmény építését tekintette meg. Az épületnyomtatásban vezető COBOD technológiával ott készül a világ legnagyobb nyomtatott kampusza.

A katonai vezető elismeréssel beszélt a határhoz közeli és elszigetelt területeken az úthálózat építésében, modernizálásában központi szerepet játszó Határút Szervezetről (BRO). Kiemelte a BRO projektek a technológiai fejlődésnek és a megnövelt állami támogatásnak köszönhető gyors befejezését. Az utóbbi években kb. háromszáz projekt, nyolcezer milliárd rúpia (35700 millió forint) értékben valósult meg.

3dnyomtatas_india_2.jpg

A központi kormány idén két százalékkal növelte a BRO projektek költségvetését. E projektek részeként a tibetiek lakta Ladakhban BRO múzeumot építenek, és a fejlett 3D nyomtatótechnológia fontos szerepet játszik benne.

A csandigarhi épületnyomtatás kapcsán Chaudhry kiemelte a BRO és a T&T Construction együttműködést – közösen nyomtatják a világon egyedülállónak ígérkező kampuszt.

Az 1,98 hektáron elterülő létesítményekben katonatisztek, fiatal tisztek és más beosztású személyek kapnak majd szállást. A komplexumban lesz hivatal-épület és raktárak is. A tervezés alapos volt, a környezeti szempontokat maximálisan figyelembe vették: a táj és az épített környezet teljesen egymásba olvad. A teraszok, kertek, balkonok, mind a külső tér megfiatalítását és a fenntarthatóságot hangsúlyozzák.

A hat épülettömbből ötöt 3D nyomtatással, egyet pedig előregyártott technológiával készítenek. Innovatív és hagyományos építészeti módszerek keveredését igyekeznek szemléltetni velük.

Címkék: épületnyomtatás India

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5518223473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása