HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott jelzőtáblák a London Maratonon

ferenck 2022.10.13. 08:00

Október másodikán, vasárnap rendezték a negyvenkettedik London Maratont, a világ egyik legnagyobb és leghíresebb maratoni futóversenyét. Több mint negyvenezren vettek részt rajta, az eseményeket sokezer néző figyelte.

A verseny gördülékeny lebonyolításába jelentősen besegített a Scaled, azaz most stílszerűen írva: Scal3D vállalat, ők készítették a jelzőtáblákat, hogy például hány kilométer van még hátra az egészből. Összesen ötvenegyet nyomtattak, a nyomtatáshoz tizennégy tonna műanyag-hulladékot használtak fel.

„A bolygó volt az igazi győztes” – nyilatkozta a verseny után David Speight, a Scal3D vezérigazgatója.

3dnyomtatas_londonmaraton.jpg

A projekt a korábban Stephen Lawrence Jótékony Bizalom, most Terv Mindenkinek szervezet versenyén részt vett design-tanulók munkáján alapult. 18. századi mérföldjelző-táblákat kellett újratervezniük a londoni maraton-futásra.

A diákok felvették a kapcsolatot a Scaled-del, a cég pedig a tervek alapján elkészítette a nyomatokat. Hetvennyolc nap leforgása alatt kétezernél több részt nyomtattak ki, amelyeket hetvennyolc órán keresztül fúrtak, hogy összeszerelésre kész állapotban legyenek.

A kivitelezéshez a fenntartható fejlődésben érintett szervezetekkel, vállalatokkal működtek együtt. Az új jelzőtáblákhoz összegyűjtött tizennégy tonna műanyagból négyet strandokon szedtek össze, hat és fél korábbi London Maratonokból maradt meg, három és fél pedig más forrásokból (hulladéktárolókból stb.) jött. Örvendetes, hogy az újrahasznosított műanyag jelzőtáblák a későbbiekben szintén újrahasznosíthatók.

„A bolygó megint győz” – fűzte hozzá Speight.

A szervezők, a Scal3D és a design-versenyben részt vett diákok egyaránt elégedettek.

Címkék: sport újrahasznosítás műanyag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4717951366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása