HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott cipőben futott a Boston Maraton győztese

ferenck 2024.04.29. 08:00

Az olimpiai után a minden évben április harmadik hétfőjén megrendezésre kerülő Boston Maraton a legnagyobb hagyományokkal rendelkező maratonfutás. Közel egy évvel az első, Athéni Olimpiai Játékok után, 1897. április tizenkilencedikén tartották az elsőt. Eredetileg kizárólag férfiak indulhattak, hivatalosan csak 1972 óta nevezhetnek nők is, ma már van férfi, női, valamint férfi és női kerekes-székes verseny is.

A nőknél, megvédve 2023-as címét, a kenyai Hellen Obiri idén is nyert, 2 óra, 22 perc 27 másodperccel, és 2005 óta elsőként diadalmaskodott valaki egymást követő két Boston Maratonon. Győzelmének egyik különlegessége, hogy az Cloudboom Strike LS-t, nyomtatott felsőrészes futócipő prototípust viselte.

3dnyomtatas_bostonmaraton.jpg

Ez a prototípus lesz az új On Cloudboom Strike LS. Két verzióban mutatták be, a prémiumkategóriás darabot hivatalosan 2025-től forgalmazzák. A különleges verseny-lábbelik egyedi összetételű és szénszálas lemezt tartalmaznak. Teljesen másként néznek ki, mint az eddigiek, formájukban és a felhasznált anyagokban is nagyon különböznek tőlük.

3dnyomtatas_bostonmaraton0.jpg

Felső részüket a cipőfűtök teljes hiánya teszi egyedivé. Eddig még sosem láttunk ilyet versenyfutó cipőknél. A sok más, szintén csúcskategóriás On modelltől a rugalmas műanyag is megkülönbözteti, mert azokban általában mikroszál van. A lábfejet szinte átlátszó, igazi zokniként fedi, a boka környékén kicsit szélesebb.

Az On modellekre jellemző technológiának szinte semmi nyomát nem fedezzük fel rajta, a sarok alatti középtalpnál is kvázi semmi nem utal az előzményekre, bár, igaz kisebb mértékben, de már a Cloudboom Echo 2-nál is hasonlóval kísérleteztek.

A két változat, az LS Dev 1 és LS Dev 1.2, Obiri a másodikat viselte. A szénszálas lemez a futó sebességét növeli, a lemez neve Speedboard, rendeltetése, hogy viselője speciális élményt éljen át. A Speedboard anyaga, formája, vastagsága és íve úgy változik, hogy a kényelemtől a maximális sebességig, különféle futóigényeknek megfeleljen.      

Címkék: sport cipő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8718387563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása