HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Két újabb nyomtatót vásárolt a Rolls-Royce

ferenck 2022.08.29. 08:00

A németországi Lübeck-székhelyű SLM Solutions, egy korábbi eladást követően, most két további SLM500 3D nyomtatót értékesített a prémiumkategóriás autók mellett repülőgépeket is gyártó, világhírű Rolls-Royce-nak.

A járműgyártó cég ezentúl többlézeres platformokkal hasznosítja az egylézeres printerekkel szerzett ismereteit, szakértelmét. A sorozatgyártásra tervezett, az üresjáratokat minimalizáló SLM500 ugyanis a világ első négylézeres 3D printere.

A két újabb gép a Pearl 10X repülőgép gyártás előtti munkafázisában hivatott fontos szerepet betölteni, a rendszerekkel a légi jármű motorjához készítenek komponenseket. Összetett égésterű részek (égőkamrák) egyes elemeinek printelésével jelentős mértékben csökkentik a darabok tömegét, és az előállítás közbeni károsanyag-kibocsátást is.

3dnyomtatas_rollsroyce_1.jpg

Az új Pearl 10X motor összességében öt százalékkal hatékonyabb és környezetbarátabb is lesz, mint az elődjei. A 10X a piacvezető Pearl motorcsalád leghatékonyabb szerkezete, speciálisan az egyik legmodernebb sugárhajtású repülőgépre, a Dassault Falcon 10X-re dolgozták ki.

A világon több mint 3600 használatban lévő üzleti repülőgép működik Rolls-Royce motorral, ebben a szegmensben a cég a világ elsőszámú motor-beszállítója.

A Rolls-Royce és az SLM Solutions is elégedett.

Additív gyártással hagyományos technikákkal megvalósíthatatlan komplexitású szerkezetek, például égéstér-elemek hozhatók létre – hangsúlyozza Richard Mellor, a Rolls-Royce egyik főmérnöke. Ezzel magyarázható, hogy a levegő irányát 180 fokkal elforgató hűtőfuratok is vannak rajtuk, amelyek szintén a hatékonyságot növelik, és közben a károsanyag-kibocsátást is csökkentik.

A főmérnök elmondta, hogy az újbóli vásárlás egyértelműen jelzi, mennyire elégedettek az SLM Solutions termékeivel.

„Mindig örvendetes, ha olyan jól jegyzett vállalat a visszajáró vásárlónk, mint a Rolls-Royce. Ilyen kapcsolatokat akarunk kialakítani” – nyilatkozta Sam O’Leary, az SLM Solutions vezérigazgatója.

Címkék: motor repülőgép Rolls-Royce SLM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1717917281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása