HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Norsk Titanium Airbus-alkatrészeket fog nyomtatni

ferenck 2024.01.11. 08:00

A fémalapú additív gyártással foglalkozó norvég Norsk Titanium az utóbbi időkben ugyan anyagi gondokkal küszködött, de a problémák ellenére folytatja repülőgép-alkatrészek gyártását. Ezirányú tevékenységükben mérföldkőhöz jutottak el: a cég gyors plazmalerakását (Rapid Plasma Deposition, RPD), egy AM-eljárást az Airbus gyártásra alkalmasnak minősítette.

A Norsk Titanium végfelhasználói szerkezeti darabok beszállításával kezdte a Boeingnek. A termékeket a New York állambeli Plattsburgh-ben, Merke IV RPD rendszerekkel készítették, és a nyomatokat már használják is kereskedelmi repülőgépekben.

3dnyomtatas_norsktitanium.jpg

A céget komoly védelmi és ipari ügyfelei miatt egyre jobban elismerik, most pedig az Airbusszal többéves együttműködés keretében partnerek, és a Merke IV, valamint az RPD-folyamat sikere, a használati engedélyek újabb komoly előrelépést jelentenek.

Az Airbus-leányvállalat Premium Aerotec szerkezeti részeket rendelt a norvég vállalattól, amely az első szállítmányt most juttatja el hozzájuk. Az additív gyártással készült „előformákat” gondosan megmunkálták, ellenőrizték a minőségüket, majd beépítették egy A350 szerelvénybe.

Régóta vártak ezekre az eredményekre. 2023-ban 7-15 millió dollár bevételt céloztak meg, csakhogy egyes kiszállítások késése és pontosan az Airbus minőségi jóváhagyásának csúszása miatt egyes bevételek 2024-re mennek át, így pedig a 2023-as számok a vártnál és előzetesen kalkuláltnál rosszabbak.

A nem is annyira közép- és hosszútávú, 2026-ra kijelölt célt ennek ellenére 150 millió dollár bevételben határozták meg.

Az Airbus mellett, a Norsk egy meg nem nevezett amerikai céggel is a megrendeléshez szükséges minőségkontrollon dolgozik, tehát a titán megmunkálásában kiemelkedő szerepet játszó vállalat kilátásai egyre bíztatóbbak.

Címkék: titán repülőgép Boeing fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1718285377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása