HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Japán légjárműipari vállalat fektetett amerikai 3D fémnyomtató cégbe

ferenck 2024.03.27. 08:00

Az additív gyártás légjárműipari alkalmazásai olyan előnyökkel járnak, mint a komplex geometria és az árcsökkenés, a komolyabb léptékű szakterületi térhódítást, a teljes áttörést viszont gyorsan megoldandó kihívások, például nyomtatóanyagok tulajdonságai, hitelesítési folyamatok hátráltatják.

A jobb minőségű anyagokkal, újabb folyamatokkal a 3DP mégis egyre elfogadottabb, több vállalat felmérte a repülőtervezés és gyártás AM (additive manufacturing) általi újrameghatározásában rejlő jelen és jövőbeli lehetőségeket.

3dnyomtatas_3deo.jpg

A General Electric részlege, a GE Aerospace 650 millió dolláros tervezett befektetést jelentett be. A globális gyártást és az ellátási láncot kívánják erősíteni vele: az Airbus-, Boeing- és más gépeket hajtó LEAP motorok gyártókapacitását növelik jelentős mértékben.

A GE Aerospace spinoff-ja független céggé vált, amellyel a GE immáron három különálló entitás. A 650 millióból 450 huszonkét amerikai, 100 millió nemzetközi létesítményeket erősítésre megy, míg a maradék százat amerikai beszállítóknak szánják, hogy a munkahelyteremtést javítsák, valamint ügyeljenek a belföldi ellátási láncra.

2022-ben az AddUp ipari fémnyomtató-gyártó és a Dassault Aviation partnerséget kötött a 3D nyomtatás fejlődése érdekében, hogy a légjárműiparban is a prototípuskészítés mellett mindinkább gyártásra használják a technológiát. Az együttműködés – és a közös AEROPRINT projekt – repülő-alkatrészekre optimalizált többanyagos 3D fémnyomtató folyamat fejlesztését, minősítését és integrálását tűzte ki célként.

Legújabban a Los Angelesi 3DEO fémalapú AM-specialista jelentette be a légjármű-tervező és -gyártó japán IHI Aerospace-szel (IA) kötött stratégiai partnerséget, amellyel az additív gyártótechnológiák IA általi alkalmazásait, implementációját akarják felgyorsítani.

Az IA befektetése egyértelműen jelzi, hogy mekkora potenciált látnak a 3DEO technológiáiban és csapatában, összességében pedig a 3D nyomtatásban. Céljuk a 3D nyomtatás lehetőségeinek növelése a japán légjármű-gyártó szektorban.

Címkék: repülőgép fémnyomtatás légjármű-ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2018359109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása