HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyedi vonat-alkatrészeket állít elő sorozatgyártással az Alstom

ferenck 2022.07.01. 08:00

A hetven országban jelenlévő, francia hátterű multinacionális vasúti gyártó, a zöld és intelligens megoldásokra komoly hangsúlyt fektető Alstom 3D nyomtatással digitalizálja ellátási láncát, amellyel lehetővé válik termékek kis tételekben, igény szerinti (on-demand) és decentralizált előállítása.

A tervek gördülékeny megvalósításához, a cég összeállt az első teljesen titkosított igény szerinti 3DP-platformot jegyző, német Replique-kel. Az együttműködés lényege személyre szabott, ipari minőségű nyomatok sorozatgyártása. A Replique megjelenése leegyszerűsíti at ellátási láncot, és nemcsak gyorsabbá, de olcsóbbá is válik, lokális igényeket pedig hamarabb kielégít a gyártás.

3dnyimtatas_alsrom.jpg

Az Alstom vezetősége tevékenységük immáron egyik kulcselemének tartja a 3D nyomtatást.

A vonatgyártásban a kisszériás termelés költségei azért magasak, mert drágák az öntőformák és más eszközök. A 3DP bevezetésével ezek a problémák megoldódnak, gazdaságosabb a gyártás, amiből az Alstom már profitált is: cserealkatrészeket készítettek a technológiával.

Kisszériás sorozatgyártással mostantól jobban tudnak koncentrálni a speciális igényekkel előálló ügyfelekre. Ez azért is fontos, mert minden egyes vonat-alkatrészhez mások az elvárások. Csak egy közös van bennük – a csúcsminőség megkövetelése. Ehhez a rugalmas Replique garantálja a 3DP szakértelmet.

A Replique a megfelelő technológia- és anyagválasztásban is segíti az Alstomot, lehetővé tette például topológiailag és minden más szempontból optimalizált ajtó-alkatrészek (ajtó-megállítók) másfél hónapon belüli leszállítását.

Az elvárt minőséghez kulcsfontosságú a megfelelő anyag kiválasztása, ami garancia arra, hogy az alkatrész nemcsak a szerelvény teljes életciklusában működik, de az esztétikai szabványoknak is megfelel.

Mivel jól látható alkatrészről volt szó, az ajtó-megállítókat rozsdamentes acélból gyártották.

Címkék: vasút személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7017869735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása