HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Személyre szabott gyógyszerek 3D nyomtatással

ferenck 2022.03.30. 08:00

A helsinki CurifyLabs és a barcelonai Natural Machines stratégia partnerségre lépett, ami azt jelenti, hogy erejüket egyesítve, mostantól gőzerővel dolgoznak a 3D nyomtatás által valósággá vált személyre szabott gyógyászaton, gyógyszereken. Nemcsak embereknek, hanem állatoknak is printelnek gyógyszereket.

A nyomtatás lényegében bárhol kivitelezhető: a helyszínen, gyógyszertárban, kórházban.

A gyógyszer manuális összeállítása, előkészítése kulcsfontosságú az egyénre kidolgozott kezelésben – különösen azokban az esetekben, amikor a jelenleg hozzáférhető termékekkel nem optimalizálható a kezelés.

3dnyomtatas_orvosiplatform.jpg

Szerencsére nagyon sok tehetséges gyógyszerész képes a manuális munkára. Egy komoly probléma azonban adódik – a folyamat nem túl hatékony, és nincs minőségellenőrzés.

A partnerség keretében egyedi „Gyógyszer, mint szolgáltatást” (Medicine-as-a-Service, MaaS) dolgoznak ki. Ez lényegében ugyanaz, mint a szoftver, mint szolgáltatás és az infokommunikáció világából jól ismert és működő hasonló opciók.

Charlotta Topelius, a CurifyLabs vezérigazgatója elmondta, hogy az együttműködéssel megfizethető és kiváló minőségű 3DP platformnmal lépnek piacra.

„Közösen képesek vagyunk a személyre szabott medicina helyi és kívánság szerinti gyógyszergyártással történő forradalmasítására” – magyarázza az együttműködésről.

Az összekeverés folyamatának optimalizálása és automatizálása 3D nyomtatás nélkül kivitelezhetetlen lenne. A megoldást a CurifyLabs fogja a tervek szerint még ebben az évben kereskedelmi forgalomba hozni a világpiacon.

A pilotprojekt sikeres volt, bebizonyosodott a koncepció megvalósíthatósága, és a korábbiakkal ellentétben a minőségellenőrzés is biztosított.

A Natural Machines az élelmiszer és a betegápolás mellett immáron a gyógyszeriparban is aktív szereplővé vált. A vezetőség elégedett a két szakértelem, a CurifyLabs gyógyszeripari és az ő 3DP-s tapasztalatainak közös nevezőre hozásával.

Címkék: gyógyszeripar személyre szabás gyógyszernyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2917769702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antiindex 2022.03.31. 08:34:20

Idiótaság. Faszom se fog otthon kalmopyrint nyomtatni. Amihez ugye eleve kéne kalmopyrin por. Drága, körülményes, hülyeség.
süti beállítások módosítása