HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Partnerség az olcsóbb épületnyomtatásért

ferenck 2022.01.10. 08:00

Az építőipari rendeltetésű nyomtatókat gyártó, New York állambeli Black Buffalo stratégiai partnerséget kötött az Egyesült Államokban több printelt otthonnal híressé vált Alquist-tel. Utóbbi munkája volt például Virginia állam első teljesen nyomtatott háza.

A globális partnerség lényege, hogy az Alquist használhatja a Black Buffalo nagyméretű 3D NexCon épületnyomtatóit. A Black Buffalo eddig inkább a valódi környezetben történő tesztekre, nyomtatási tervekre és az anyagtudományra fókuszált, hogy kidolgozzák az építőiparban használható ideális, a megfizethető házépítés és a szükséges nyomtatási infrastruktúra kialakítása közötti szakadék felszámolásának módját..

3dnyomtatas_epitkezes.jpg

A két cég vezetőinek találkozóján hamar kiderült, hogy sok a közös pont, és mindketten elkötelezettek az intelligensebb és fenntarthatóbb társadalom mellett.

Az Alquist a megfizethető árú házépítésért küzdve, kifejezetten a rurális Amerikára összpontosít. A keleti part első eladásra készült házát júniusban printelték, egy virginiai cég és a Virginia Tech közreműködésével. Közben kiderült, hogy a 3DP használatával jelentős összegek takaríthatók meg, a technológia a környezetre kevésbé káros, mint a hagyományos építőipari eljárások.

A cégre USA-szerte felfigyeltek, jelenleg oregoni, pennsylvaniai, iowai és más projektekben is érintettek. Ők a fejlesztők, a partnerekkel az új építési technológiák és a fenntartható anyagok és – természetesen – a megfizethető, energiatakarékos otthonok előnyeit szemléltetik.

A Black Buffalo 3DP üzemét meglátogatva, egyértelművé vált számukra a cég nyomtatóinak és anyagainak az előnye, és hogy az együttműködésből Észak-Amerikában és máshol is sokat profitálhat mindkét fél. A Black Buffalo például még többet foglalkozhat innovációval, kutatásfejlesztéssel, printerei és anyagai méretezésével, az Alquist pedig a tervezéssel, megfizethető és fenntartható otthonok kivitelezésével.  

Címkék: épületnyomtatás innovátorok környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6516751890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása