HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Guinness rekordok közé került egy nyomtatott katari épület

ferenck 2023.11.16. 08:00

A Katari Hírügynökség beszámolója alapján az ország Kommunikációs és Információtechnológiai Minisztériuma (MCIT) TSMU (SMART Qatar) pavilonja bekerült a Guinness Világrekordok Könyvébe. Az elismerést az épület a „világ leghosszabb, 3D nyomtatótechnológiával épített független betonszerkezeteként” érdemelte ki.

A szakminiszter elmondta, hogy a Guinness Világrekord nemcsak az innováció és a megvalósítás jelképe, hanem azt is bizonyítja, hogy az ország mennyire elkötelezett az összes technológiai határ és korlát átlépése mellett. A hozzáállás gyümölcsöző együttműködésekhez, az emberek életét jobbá tevő újításokhoz vezet.

3dnyomtatatas_katar.jpg

A pavilon egyértelmű bizonyítéka Katar gyors technológiai fejlődésének, ráadásul mindezt úgy érték el, hogy a hagyományos értékek harmóniában állnak a globális kihívásokra választ adó infokommunikációs technikákkal.

A 12,4 méter magas pavilont 170 négyzetméteres területen építették. Tízszintes torony, minden sorban hét téglával. Hetvenöt egyedileg nyomtatott darabból áll, a kivitelezés eleve jelzi a különféle háttérrel rendelkező, érdeklődésű alkotók eredményes együttműködését, és élő példa ambiciózus látomások kézzelfogható valósággá alakítására – hangsúlyozza a miniszter.

Az MCIT aktívan részt vesz a 2023-as Dohai Expóban. Az esemény szervesen kapcsolódik az ország Nemzeti Látomás 2030 elképzeléseihez, emellett pedig az innovációra és a fenntarthatóságra összpontosít. A pavilon egyértelműen jelzi a technológia-alapú megoldások melletti elköteleződést, és a lakók, vállalatok és látogatók érdekeinek megfelelő környezetvédelmi követelmények betartását is szépen szemlélteti.

Katari 3DP hír még, hogy két helyi diák nemrég kapott támogatást a Katari Fejlesztési Banktól nyomtatott zöldségek fejlesztéséhez. Speciálisan, a célnak megfelelően kialakított 3D nyomtatóval, mesterségesen termesztett zöldségsejtekkel és UV-érzékeny 3D nyomtatótintával dolgoztak.

Címkék: épületnyomtatás innovátorok Katar Guinness rekord

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7818246099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása