HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással segítenek a brit kórházak és kiskereskedések dolgozóin

ferenck 2021.11.23. 02:30

A Materialise új kutatása alapján az Egyesült Királyság kórházai és kiskereskedelmi szektora nemcsak munkaerőhiánnyal küszködnek, hanem a dolgozók fizikai fájdalmai is komoly problémaforrások.

Nagyon sok időt állva kell eltölteniük, ami egyrészt munkájukra, másrészt mentálhigiéniájukra van negatív hatással. Nagyjából minden ötödik, tizenkilenc százalékuk a fizikai problémák miatt nem látja biztosan, hogy a jövőben is az adott területen fog dolgozni.

79 százalékuk napi négy-tíz, 34 százalékuk nyolc-tíz órát dolgozik állva, a lockdown előtt 45 százalékuk érzett ezért fizikai fájdalmat. A lezárások végére javult a helyzet, már „csak” harminc százalék panaszkodott, de nem sokkal a munka újbóli felvételét követően visszatértek a fájdalmak.

3dnyomtatas_materialise_12.jpg

A munkáltatóknak először a fizikai fájdalmakra kell megoldást találniuk. Legtöbben minél gyorsabban, a lehetőségek ismerete nélkül próbálnak tenni valamit, miközben szakértők hosszú ideje a megelőzés fontosságára, például személyre szabott cipőtalpakra, sarkokra hívják fel a figyelmet. Ugyanazokra az újításokra hivatkoznak, amelyekkel például a brit olimpikonok is éltek a tokiói játékok alatt.

A Covid-19 paradox módon ösztönzőleg hatott a két szektorra – a munkavállalók pontosabban tudják, hogy mit akarnak, és mit várnak el alkalmazóiktól.

Ha négy órát dolgoznak állva, érzik a munkájukon és mentálhigiéniájukon is a negatív hatást. A négy és nyolc óra közötti állás befolyásolja legnagatívabban a munkaminőséget. Nyolc óra feletti „ácsorgás” a mentálhigiéniára van legrosszabb hatással.

A lábbeli-típus szintén befolyásolja a fájdalmat – ha szandált vagy strandpapucsot viselünk, a hátunkkal van a legtöbb gond, magassarkú esetében pedig a nyakunkkal. Sajnos még mindig a gyógyítás, és nem a megelőzés a prioritás. Általában fájdalomcsillapítókkal igyekeznek megszüntetni a kínokat, holott a személyre szabott nyomtatott cipőtalpak és betétek jelenthetik a legjobb megoldást.

Címkék: orvosi személyre szabás Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3816706400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása