HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szimulációs céget vásárolt fel a Materialise

ferenck 2024.07.29. 08:00

A mesterségesintelligencia-alapú szimulációs technológiákat fejlesztő, szintén belga FEops akvizíciójával tovább bővül a 3D nyomtatószoftverek és szolgáltatások egyik piacvezetője, a Materialise. A technológia szívműtétek hatékonyságát hivatott növelni.

Az akvizícióval a Materialise számára lehetővé vált, hogy prediktív szimulációs lehetőségekkel javítsa szív- és érrendszeri megbetegedésekre fejlesztett megoldásait, összességében pedig újabb lépést tegyen a személyre szabott kezelés területén. A felvásárlás összege nem nyilvános.

3dnyomtatas_szimulacio_materialise.jpg

Tömeges személyre szabással a 3D technológiák élen járnak a beteg-centrikus, mindenkinek a saját anatómiája alapján kialakított gyógykezelés megvalósításáért tett erőfeszítésekben. Ezekkel a kezelési módokkal nagyobb a gyógyulási esély, és a páciensek is elégedettebbek.

A prediktív szimuláció és a mesterséges intelligencia kombinációjával az orvos pontosabban előre tudja jelezni, hogy transzkatéteres szerkezeti szíveszközök hogyan lépnek interakcióba a beteg anatómiájával. A Materialise Szerkezeti Szívbeavatkozások Utánzástervező terméke a szegmentálás, anatómiai elemzés és tervezés egyik ipari szabványa, orvosi kép-adatokon alapuló pontos virtuális 3D modellek kidolgozását biztosítja.

Az integrációval a tervező anatómia-alapú 3D tervezést és MI-alapú szimulációt kínál. Az orvos előre láthatja a műszerei és az adott beteg teste közötti interakciókat. A fejlesztéssel szintet lép a szerkezeti szívbetegségek ellátása, jelentősen bővülnek az előkészítés lehetőségei. Javul a beavatkozások pontossága és hatékonysága, jobbak a klinikai eredmények, nő a betegek biztonsága.

A transzkatéteres eljárások hagyományosan a legbonyolultabb, magas kockázatú betegeknek fenntartott esetek. Manapság viszont egyre gyakoribbak. A betegek beavatkozásra való alkalmasságának kiértékelése, a lehetséges kockázatok, nem várt események felmérése azonban változatlanul komoly kihívás.

Továbbfejlesztett vizualizációs és szimulációs technikák nélkülözhetetlenek a kihívás kezeléséhez. A szívbillentyű-problémákhoz hasonlóan, a strukturális szívbetegségek – a betegek számának folyamatos növekedésével – világszerte egyre komolyabb egészségügyi és gazdasági problémát jelentenek. 2030-ra az éves költségek elérhetik a hetvenmilliárd dollárt.

Tömeges személyre szabással jelentősen javulhat a helyzet.

Címkék: szoftver orvosi mesterséges intelligencia szimuláció Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2618452185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása