HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A baseball kesztyű egyes részei is nyomtathatók már

ferenck 2021.09.08. 08:00

A kaliforniai Carbon 2015 óta ismert, a cég akkor mutatta be UV-fénnyel működő, szélvészgyors technológiáját. Másik nagy újítása a 3D nyomtatórendszereiket összekapcsoló CarbonSpeedCell végtermékek bármilyen léptékű folyamatos gyártását teszi lehetővé.

Közreműködtek az Adidas Futurecraft 4D futócipőjének digitális fényszintézissel (DLS) történt előállításában, több mint százezer pár legyártásában, így a cég neve a sportszerek világában is nagyon jól csend.

3dnyomtatas_baseball0.jpg

Napszemüvegektől kezdve orvosi műszerekig, sok termék kidolgozásában vettek részt, biztosítottak nyomtatóanyagot hozzá. Ők jegyzik a világ első printelt jéghoki-sisak bélését is.

Most az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb sportjába, a baseballba viszik be a 3D nyomtatótechnológiát.

3dnyomtatas_baseball.jpg

A játék a Wikipédia alapján „mindig a védekező csapat dobó (pitcher) játékosa és a másik csapat ütője (batter) között zajlik. A dobó a hazai bázis felé dobja, ahol a csapatába tartozó elkapó (catcher) várja az érkező labdát. Az ő feladata minden olyan labdát elkapni, amit az ütő nem talál el, vagy nem is próbál meg eltalálni. Feladata a játék előrehaladtával egyre felértékelődhet, attól függően, hogy a dobó miként reagál a kialakult játékhelyzetre.”

A digitálisgyártás-specialista Fast Radius, a baseball-felszerelésekkel foglalkozó Rawlings és a Carbon az elkapó játékosoknak dolgozott és nyomtatott ki kesztyűt. A REV1X nevű darabot több évig tervezték, de a DLS még így is felgyorsította a munkafolyamatokat, nélküle tovább tartott volna a működő prototípusok tömeges gyártásra alkalmas termékké alakítása.

Az ujjak mozgását megsegítendő, egyedi, nyomtatott rácsszerkezetet tettek az így a kézhez, az összes ujjhoz jobban alkalmazkodó, azokat a hagyományos technikákkal készült darabokhoz hasonló hatékonysággal védő, viszont vékonyabb és jóval könnyebb, tehát kényelmesebb kesztyűbe. Más részeket (egyelőre) nem nyomtattak.

A REV1X-et Francisco Lindor, a New York Mets játékosa reklámozza.

Címkék: sport baseball Carbon DLS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5616643726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása