HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott hátizsák hegymászáshoz

ferenck 2024.02.09. 08:00

A 3D nyomtatótechnológiát növekvő mértékben használják fogyasztói javak gyártásához. A használat új lehetőségekkel és kihívásokkal jár.

A külsős felszereléseket gyártó Jack Wolfskin például teljesen új hegymászó hátizsákot mutatott be. A 3D Előfény Magaslati Hátizsák Aerorise nevű nyomtatott párnázással rendelkezik. A 35 literes kiszerelés a hagyományos habszivacs-szerkezetektől való eltérésével tűnik ki, teherhordó paneljeihez 3D nyomtatással készült finomszemcsés műanyagot használtak.

3dnyomtatas_hatizsak.jpg

A cég kiemelte a 3D tervezés és nyomtatatás egyediségét, az egyszerre robusztus, terhelést jól tűrő és hordozója felsőtestének egyediségéhez alkalmazkodó nyíltcellás szerkezetet. A kivitelezésben a műanyagtechnológia-specialista Qechsler és a 3D nyomtatásban jól ismert Carbon is részt vett.

Az új hátizsák kényelmesebb elődjeinél, elhúzódó túrázásnál pedig jobb légáramlást garantál. A szabadban időzőknek technológia, fenntarthatóság és kényelem kombinációját nyújtja a hegymászáshoz. A Jack Wolfskin boltokban és online platformokon februártól-márciustól vásárolható meg.

Mint minden printelt terméknél, a fenntarthatóság ezúttal is kitüntetett szempont volt. A hátizsák gyártásánál – ellentétben a hagyományos módszerek pazarlásaival – minimális anyagveszteséget könyveltek el.

A kirándulásra, hegymászásra és más külsős tevékenységekre specializálódott iparágban egyre markánsabb a 3D technológiák jelenléte. Nemcsak a teljesítmény növelhető, hanem a környezetvédő elvek iránti elkötelezettség is demonstrálható velük.

A Jack Wolfskin már 2022-ben összeállt az Oechslerrel és a Carbonnal, hogy additív gyártással javítsanak hátizsákok minőségén. A 3D Aerorise rendszer implementálásával sikerült személyre szabni, könnyebbé tenni a hátizsákot, és elérni, hogy az érintett testrészekhez tökéletesen passzoljon, és akár öt fokkal is csökkentse viselőjének hőérzetét.

Teljes egészében újrahasznosított poliamidból készült, majd 3DP-vel a kényelemérzetet növelő, a terhelés-elosztást egyenletesebbé tevő egyedi rácsmintákat is belevittek.

Innovatív megközelítése miatt a Jack Wolfskin már több elismerésben részesült, különféle díjakat nyert.

Címkék: szabadidő hátizsák poliamid Carbon környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr818314531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása