HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott drónon kövesse Verstappent!

ferenck 2024.03.12. 08:00

A csúcstechnológiák megváltoztatták az egész világot, és törvényszerűen az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó terület, a sport mindig az elsők között reagál az új technikai megoldásokra, legyen szó például mesterséges intelligenciáról, 3D nyomtatásról vagy drónokról, robotokról.

Az autóversenyzés népszerűsége lényegében csak a labdarúgáséval mérhető, és a focihoz hasonlóan, a Forma 1 sem lesz már olyan, mint amilyennek megismertük hosszú évekkel ezelőtt. Jármű, ruházat, közvetítés szintjén folyamatosan kísérleteznek a minél komplexebb élménnyel, hogy a néző majdnem úgy élje át az adott futamot, mintha ő ülne a kocsiban.

3dnyomtatas_dronformaegy.jpg

A holland Dutch Drone Gods (Holland Drónistenek) különleges drónt nyomtatott a versenyhez. A gép 350 km/h sebességgel képes repülni, tartani a tempót, és egy teljes körön keresztül követni majd Max Verstappen teljesen új Red Bull Racing RB20 versenyautóját a július 5. és 7. között Silverstone-ban sorra kerülő Brit Grand Prix-n.

A világ első, megszakítás nélküli FPV (első személyű nézet) felvételét kézzel irányított, egyedi építésű drón rögzítette. Kifejezetten arra a kihívásra tervezték, hogy 300 km/h sebesség felett is lépést tartson a versenyautóval. A Red Bullnak és a holland cégnek több mint egy évig tartott a drón megalkotása.

A szerkezet kétszer gyorsabban tud felgyorsulni, mint egy Forma 1 versenyautó; mindössze négy másodperc alatt éri el a 300 km/h-t a 350 km/h feletti végsebességgel.

A kivitelezésben rengeteget segített a Red Bull Fejlett Technológiák csoportjának az additív gyártásra is kiterjedő szakmai tapasztalata és tudása. Ők az Oracle Red Bull Racing Formula 1 remek munkát végző, a Liam Lawson, illetve David Coulthard által vezetett RB8 és RB19 autók mögött álló mérnökcsoportja.

Címkék: sport autóverseny drónok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr718342827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása