HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Légmentes kosárlabda a piacon és hamarosan az NBA-ben

ferenck 2024.03.07. 08:00

A 3D nyomtatás fogyasztói szektorban történő terjedése új lendületet kapott, és a trendet leginkább a kereskedelmi forgalomban megvásárolható, részben vagy teljes egészében printelt sporttermékek szemléltetik.

Az amerikai Wilson Sporting Goods Co. sportszergyártó a Nexa3D-vel összefogva 3D nyomtatott-fröccsöntött hibridtechnológiás szerszámok prototípusát dolgozta ki ifjúsági szintű baseball-ütőmarkolathoz. Az NXE400 műgyanta-printert használták hozzá, a technológia jobb terveket, nagyobb kutatási-fejlesztési szabadságot biztosított nekik, és gyorsabb munkát tudnak végezni vele.

3dnyomtatas_basketball0.jpg

A japán Designer életmód-golfmárka titánból nyomtatott golfütő-fejet. A Farsoon Technologies fémnyomtatóival dolgoztak, a fejek nagyon erősek, viszont – kihasználva a 3D nyomtatás adta lehetőségeket – pehelykönnyűek.

 

3dnyomtatas_basketball1.jpg

A Jack Wolfskin különleges túrahátizsák (3D Prelight Rise Backpack) részeit printelte újrahasznosított anyagokból. A munkában a műanyagspecialista Oechsler és a 3DP egyik innovátora, a Carbon is részt vett.

A Wilson nemrég jelentette be, hogy február tizenhatodikán elkezdte árusítani nyomtatott légmentes kosárlabdáját, a Wilson Airless Gen1-t. A prototípust tavaly mutatták be, az ár elég borsos, 2500 dollár, igaz, a labdák korlátozott példányszámban vásárolhatók meg.

3dnyomtatas_basketball.jpg

A fejlesztésben a 3D-tervezésspecialista General Lattice, a nyomtatógyártó EOS, az utómunkálatok specialistája, a DyeMansion és termékbemutató-központként, a kaliforniai SNL Creative is részt vett.

A kosárlabdával bármikor játszhatók meccsek, abszolút működik; tömegben, méretben és lepattanásban egyaránt megfelel az NBA labdák teljesítményére vonatkozó előírásainak.

Címkék: sport lkosárlabda

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8818326075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása