HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új színekben kínál nyomtatóanyagokat a Carbon

ferenck 2023.10.13. 08:00

A műgyanta-alapú, nagyon gyors 3D nyomtatás úttörője, a kaliforniai Carbon az utóbbi időben szinte alig hallatott magáról. Most viszont megtört a jég, bejelentette legújabb elasztomer anyagát, a szeptember vége óta már nemzetközi kereskedelmi forgalomban is beszerezhető EPU 46 műgyantát.

Anyagi tulajdonságai biztosítékot jelentenek a jó teljesítményre, tartósságra. Mindezek mellett, rengeteg a színlehetőség, így egyénibbre alakítható, személyre szabható a gyártás. Prémiumkategóriás cuccok egész sora printelhető belőle: lábbelik, fogantyúk, nyergek stb.

3dnyomtatas_carbon_1.jpg

Az anyagot úgy tervezték, hogy sok iparág egyre szélesebb igényeit elégítse ki. A Carbon a teljesítményre, kényelemre és az esztétikumra összpontosított. Az ügyfelek anélkül finomhangolhatják az anyag merevségét, hogy a nyomtathatóságot veszélyeztetné, megváltoztathatná a tulajdonságait.

Az új elasztomerrel a vállalat további lépéseket tett a fenntarthatóság útján, negyven százaléka bioalapú anyag, oldószermentes centrifugálásra és gyanta-visszanyerésre tervezték. Így minimalizálják vele a gyártás közben termelődő hulladék jellegét, mennyiségét.

3dnyomtatas_carbon0_1.jpg

Fejlesztői szerint az EPU 46 az elasztomerek személyre szabhatóságának a jövője. A teljesítményt, a kényelmet és a tartósságot, valamint a színekben rejlő lehetőségeket, az egyedi színkombinációkat emelik ki. A teljes személyre szabásig szeretnének eljutni, és ebben az anyagban látják az odavezető út egyik nagy lehetőségét.

A műgyanta kettős térhálósítás megoldást kínál, figyelemre méltó energiatakarékossággal. Gyorsan és kiváló minőségben nyomtatható, a színt páratlan módon megtartja. A pigmenteknek a műgyantába történt közvetlen integrációja miatt a színek hosszú ideig tartó használat mellett is tartósak, változatlanok maradnak.

A merevség növelésével a rácsparaméterek, például a rugó-átmérő vagy a cellaméret finomhangolhatók, a merevség változása miatt pedig a tapintás széles skálája alakul ki.

Címkék: műgyanta Carbon nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8118223475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása