HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jobban megmunkálhatók a műanyagból nyomtatott felületek

ferenck 2021.08.24. 08:00

Az additív gyártás terjedésével egyre több műanyag-tárgyat állítanak elő. A növekedés mellékhatásaként nő az olcsóbb, de a lehető legjobb minőséget biztosító megoldások iránti igény is.

A nyomtatást követő munkák nagyon fontosak egy termék előállításánál. Egyre többen foglalkoznak a folyamat leegyszerűsítésével, automatizálásával.

3dnyomtatas_postprocessing_1.jpg

Felületek minőségi befejezése bonyolult geometriájú darabok esetében különösen problémás, komoly kihívásokkal jár. Optimalizált nyomtatási módszerekkel kombinálva azonban az új eljárásokkal még ezekben a problémás esetekben is jó végeredmény érhető el.   

A német AM Solutions új módszert dolgozott ki termoplasztikus anyagokból porágyas eljárással készült nyomatok utómunkálataihoz. A biztonságos és költséghatékony eljárással különböző méretű és formájú tárgyak egyetlen munkafolyamatban, megismételhető eredménnyel dolgozhatók meg. Nincs közben szükség az eddigi időigényes és drága változtatásokra.

A nyomtatási ismeretek és az új eljárás együtt tökéletesebb és homogénebb felületeket eredményez. Bizonyos esetekben az érdesség akár négy óra leforgása alatt az ötödére csökkenthető.

Több eddigi változtatásra vagy a pontos feldolgozó szakaszok megtartására sincs már szükség, amivel komoly összegek takaríthatók meg. De a pénz az éremnek csak az egyik oldala. A másik, hogy a munka stabilabbá, biztonságosabbá válik, például kerámianyomatok is garantáltam tartósabbak.

„Az új megoldást több folyamatot végig próbálva dolgoztuk ki. Az új termékkel nyomatok szerteágazó választéka dolgozható meg. Mindegy, hogy kicsi és érzékeny, vagy nagy darabokról van szó, mindig homogén és konzisztens tárgy az eredmény” – nyilatkozta Christoph Bätz, a projekt egyik vezetője.

Címkék: műanyag utómunkálatok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6816636616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2021.08.24. 19:01:57

Most akkor találtak új helyet a legyártott műanyagnak? Mindegy, csak gyűljön a szemét.
süti beállítások módosítása