HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Lejtőn is működik a nyomtatott hódeszka

ferenck 2021.06.16. 08:00

A hódeszkákat, azaz snowboardokat készítő svájci NOW tavaly február elején mutatta be a mesterségesintelligencia-alapú tervezéssel foglalkozó barcelonai Addit-ion stúdióval közösen kivitelezett snowboard-kötést.

„A kötés a snowboard-felszerelés azon eleme, amely az irányításért második lépésben felel. Lábunk mozgását követi le a snowboard cipő, amely a kötésen keresztül az információt a lapnak továbbítja. A lap pedig végrehajtja a feladatot, amit ezeken az eszközökön keresztül küldünk neki” – olvasható a Sielők.hu rövid ismertetőjében.

3dnyomtatas_snowboard0.jpg

A tavalyi bemutató világpremiernek számított, mert az első MI-alapú nyomtatott snowboard-kötést ismertették meg az érdeklődőkkel. A többi kötésnél kb. 25 százalékkal könnyebb darabot szelektív lézeres szinterezéssel, generatív eljárással tervezte (részben) a mesterséges intelligencia. Először szimulált környezetben tesztelték – sikerrel.

A Stratasys, a New Yorki Slicelab designstúdió és a szintén tervezéssel foglalkozó Aaron Porterfield Fequalsf stúdiója nemrég mutatott be szintén 3D nyomtatással készült új kötést. A Stratasys nagyon gyors polimerizációra kiváló Origin One gépét és a Loctice 3172 anyagot használták hozzá.

3dnyomtatas_snowboard.jpg

Az Origin One printerhez fejlesztett, a polipropilénhez hasonló anyag a Henkel terméke. Tartós, kemény és ütésálló, nagy nyomásnak és erős terhelésnek kitett funkcionális alkalmazásokra találták ki. Kifejezetten merev darabokhoz használják, és a felületeket is ennek megfelelő alapossággal dolgozzák ki. Többek között szerszámokhoz, szerelvényekhez, de fogyasztói termékekhez, például cipőtalpakhoz is tökéletes.

A snowboardot ezúttal nem szimulációban, hanem valódi terepen, a Colorado állambeli Breckenridge-ben tesztelték, és tökéletesen vizsgázott.

Címkék: snowboard mesterséges intelligencia Stratasys nyomtatóanyagok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9116593638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antiindex 2021.06.16. 20:10:30

Nem egy nagy dobás. Nichts Besonderes.
süti beállítások módosítása