HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatótechnológiával készül a legújabb konceptautó

ferenck 2023.05.22. 08:00

A Volkswagen Csoporthoz tartozó, Torino-székhelyű Italdesign Giugiaro tervező- és mérnökiroda a Schindlerrel és a Torinói Műszaki Egyetemmel közösen, a Stratasys 3DFashion technológiájával fejleszti Climb-E konceptautóját. Közvetlenül a mikroszálakra történő nyomtatással növelik a jármű által nyújtott esztétikai élményt, tágítják a funkcionális határokat.

A Climb-E a hagyományos járműkoncepciót kérdőjelezi meg. Az elképzelés szerint az utazás észrevétlen, a belső tér egyszerre autó, otthon, munkahely, szórakozás. A felhasználási lehetőségek széles skáláját figyelembe véve, aprólékosan alakították ki.

3dnyomtatas_conceptvehicle.jpg

Ehhez kellett a Stratasys 3DFashion platformja, tervezőszoftverrel és a J850 TechStyle 3D nyomtatóval. A technológia nélkül nehezebben menne az innováció. Így viszont 600 ezernél több szín nyomtatható közvetlenül a textíliára, változatos textúrák és végtermékek képzelhetők el, szimulálhatók.

A ruhaiparra, divatra kitalált nyomtatótechnika járműbelsőre alkalmazása adta magát az Italdesign számára. Más módszerrel nem értek volna el ennyira egyedi eredményeket.

3dnyomtatas_conceptvehicle1.jpg

Claudia Gilardi tervező elmondta, hogy a projekt megszületésekor azonnal a Stratasys technológiájára gondolt ideális megoldásként.

3dnyomtatas_conceptvehicle0.jpg

„Az átlátszó és a speciális kromatikus effektusok egyedi kombinációja miatt, a 3DFashion technológiával valódi és egyben virtuális színek érzetét kelthetjük. Mivel a megvilágítás és a nézőpont miatt változhatnak a színek, kivételesen jó eszköz az autótervezés és a divat egymástól különböző világának egybeintegrálására” – magyarázza Gilardi.

A tervező a 3DFashion két izgalmas autóipari felhasználását képzeli el. A munkaidő és a költségek csökkenése miatt, a prototípuskészítés az egyik. Közben megfigyelhetjük, hogy a nyomtatott textúrák milyen jól kiegészíthetik a szabvány bevonatokat. A személyre szabás a másik. Rácsra történő nyomtatás, egyedi megvilágítás, háttérfények – rengeteg kísérletezésre adott a lehetőség, plusz vegyük még hozzá a tér rendeltetésére reagáló textíliákat, beágyazott elektronikával.

Címkék: jövő autó divat innovátorok Stratasys nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6918122832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása