HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új 3D nyomtatóközpontot nyit a General Motors

ferenck 2020.12.17. 08:00

A General Motors (GM) régóta foglalkozik 3D nyomtatással, szerteágazó tevékenységével az additív gyártás ipari térhódításának egyik élenjárójának számít.

A mamutcég most 1400 négyzetméteres Additív Iparosítási Központot (AIC) nyit. Az új létesítmény kimondott célja a 3D nyomtatótechnológiák autóipari termelőtevékenységének növelése.

3dnyomtatas_gm_uj_kozpont.jpg

Az AIC a GM szakértelmének és az utóbbi években egyre komolyabb szakterületi beruházásainak lehet a jelképe. Alkalmazkodnak az átmeneti korhoz, ők is az ipar 4.0-át készítik elő, és igyekeznek minél agilisabbá válni. Az agilis gyártás különböző termékek összeszerelése közötti gyors átállások képessége, egyre fontosabb napjaink gyártóiparában.

„A GM átalakulásának kulcseleme, hogy agilisabb, innovatívabb vállalattá váljon, és a 3D nyomtatás kritikus szerepet játszik ebben a küldetésben. Hagyományos folyamatokkal összehasonlítva, 3DP-vel hetek vagy hónapok helyett napok alatt, jelentősen alacsonyabb áron készíthetők el tárgyak” – nyilatkozta a GM Additív Tervezés és Anyagmérnökség részlegét vezető Audley Brown.

A nagyvállalat additívgyártás-részlegeiben eddig összesen 75 rendszert telepítettek. Az átfogó tevékenységre kitalált AIC-ben 24 nyomtatót üzemeltek be. A gépeket úgy osztották el, hogy a központot polimer- és fémprintelésre is használhassák. Több technikával dolgoznak: szelektív lézeres szinterezéssel, szelektív lézeres olvasztással, multi-jet fúzióval, szálhúzással (FDM).

Additív technikákat és alkalmazásokat hivatottak hitelesíteni. A GM kockázati befektető és kutatásfejlesztési ága az AIC együttműködő partnere, ami egyértelműen interdiszciplináris és integrált vállalati megközelítést, felgyorsított termék- és eszközfejlesztést jelent.

„A prototípuskészítéstől a szerszám- és járműgyártásig, a GM egyre nagyobb mértékben használja a 3D nyomtatást. A központtal ezt folytatjuk, a technológia vállalaton belüli alkalmazását gyorsítjuk fel” – magyarázza Ron Daul, a GM Additív Gyártás és Polimer Központjainak igazgatója.

Címkék: autó ipar General Motors

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr216339502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása