HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Világhírű sportautó-gyártó áramvonalasítja 3D nyomtatását

ferenck 2023.09.06. 08:00

Az 1994-ben, Christian von Koenigsegg által alapított Koenigsegg csúcsteljesítményű sportautókat gyárt. A Volvo és a Saab után a harmadik leghíresebb svéd autógyártó.

A vállalat eddig is használta a 3D nyomtatást, az utóbbi hónapokban viszont szintet lépett, mert a kaliforniai 3DPrinterOS-szel való együttműködéssel optimalizálta 3DP munkafolyamatait, skálázhatóvá váltak a technológia adta lehetőségek. A cég printerparkja könnyebben kezelhető, a gyártás áramvonalasítható.

3dnyomtatas_koenigsegg.jpg

A 3DPrinterOS a világ legnagyobb és leggyorsabban növekvő virtuális 3DP gyárát építi folyamatosan. Felhő-infrastruktúrájukon, egy egyszerű interfészen keresztül kis-, közép- és nagyvállalatok, felsőoktatási intézmények könnyen elérhetnek elemzéseket, felhasználókat, fájlokat, gépgyártókat. Olyan cégek és egyetemek tartoznak ügyfeleik közé, mint a Ford és a Cisco – vagy most már a Koenigsegg is, illetve a Duke, a Yale, a Purdue vagy a Caltech.

Szoftverét a legjobb printerfarm-szoftvernek tartják, egyfajta 3D nyomtatási operációs rendszerként funkcionál.

A Koenigsegg azért választotta a 3DPrinterOS-t, hogy jobban áttekintse, kezelje változatos gépekből álló parkját. Az elmúlt két és fél évben tizenhétre nőtt a számuk. Tizenegy FDM/FF és több műgyanta-alapú rendszer.

A svéd vállalat szakemberei elmondták, hogy a 3DPrinterOS egyik nagy előnye a sokoldalúsága. A mérnökök ezért képesek zökkenőmentesen váltani különböző nyomtatótípusok között. A rugalmasságnak köszönhetően a Koenigsegg tervezőcsapata minden egyes speciális feladathoz kiválaszthatja a legjobb megoldást, és így a végeredmény is érthetően jobb lesz. Szerintük a 3DPrinterOS forradalmasította 3D nyomtatótevékenységüket.

Harmonikusabb a gépek együttműködése, jelentősen csökkent a korábbi manuális kezelésükkel eltöltött idő. Valósidejű monitoringgal jobban követhetők a munkafolyamatok, hamarabb megoldhatók a problémák, nagyobb az innováció, egyszerűbb a prototípuskészítés, rövidebb a fejlesztési ciklus, összességében hatékonyabb a gyártás. 

Címkék: szoftver autó ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6218204193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása