HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Automatizációval a jobb fogszabályzókért

ferenck 2020.11.20. 08:00

A Wiiliamsville (New York állam) székhelyű Orthodent Laboratory (ODL) fogszabályozók digitalizálásával foglalkozik. A nyomtatás utáni munkálatokat automatizáló, intelligens technikákat kidolgozó buffaloi PostProcess Technologies startuppal együttműködve, a CARBON digitális fényszintézis technikájának (Carbon DLS) használatához dolgoznak ki fogszabályzókra kitalált utómunkálatokat.

Az ODL fogszabályozó műszereket áramvonalasító rendszert fejlesztett. Elmondásuk alapján az így készülő darabok 99,9 százalék pontosak, azaz tökéletesen passzolnak a páciens szájához. A pontosságot a cég különleges 3D szkenjeivel érik el.

3dnyomtatas_fogszabalyozo.jpg

Módszerükkel a klienseiknek sokkal kevesebbet kell fogorvosi székekben ücsörögniük, miközben a gépek korábban soha nem látott precizitással dolgoznak.

A munkafolyamat további automatizálásához az ODL két nyomtatás utáni megoldást választott. A DEMI műgyanta eltávolító utómunka az egyik, a RADOR felületbefejező utómunka a másik.

Míg a DEMI szabadalmaztatott, szoftverrel irányított technológiát és adalékanyagokat tartalmazó vegyszereket használ az eltávolítási folyamat optimalizálásához, addig a RADOR fejlett rezgő technikával kezeli a nyomtatott készülékek felületét, tünteti el onnan a rücsköket, és hagyja az egészet pont annyiira érdesen, amennyire előzetesen eltervezték.

Mindkét módszer garantáltan hatékony és biztonságos, eredményesebbé teszik az ODL additív gyártótevékenységét.

„A PostProcesshez hasonlóan, mi is azért vagyunk az iparágunkban, hogy forradalmasítsuk, és vezessük a digitális innovációt. A DEMI és a RADOR is közelebb visz a teljesen automatizált munkamenethez, és egyúttal intelligens megoldásokkal erősíti, áramvonalasítja tevékenységünket, segít a csúcsminőség fenntartásában, amelyet országosan elismernek” – magyarázza Michael Wright elnök.

Címkék: automatizálás fogászat utómunkálatok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr516289306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása