HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csökkentek a 3D Systems bevételei

ferenck 2024.03.13. 08:00

A 3D nyomtatás egyik vezető nagyvállalata, a 3D Systems 2023 negyedik negyedéves bevétele 13,5 százalékkal csökkent a 2022-es év ugyanezen hónapjaihoz képest. A csökkenést a fogászati kiesésekkel és a késedelmes vevői beruházások miatt visszaesett nyomtatóeladásokkal magyarázzák.

Mindez az éves bevételek csökkenését is jelenti, 2022-vel összehasonlítva, a jelentősnek tekinthető 9,3 százalékkal kisebb összegről, a 2022-es 538031 dollár után 488069-ről van szó.

3dnyomtatas_3dsystems_8.jpg

A lassuló fogászati eladások a korábbi ügyfél Align Technology-hoz köthetők, amely a Cubicure felvásárlásával immáron saját nyomtatóvállalattal rendelkezik. Mindkét cég kijelentette, hogy az akvizíció nem fogja befolyásolni együttműködésüket, ám a 3D Systems szakterületi eladásai ennek ellenére tetemes 39 százalékkal estek.

Jeffrey Graves, a 3D Systems elnök-vezérigazgatója a folyamatos makrogazdasági és geopolitikai volatilitás miatti masszív „ellenszéllel” magyarázza a negyedik negyedév negatív számait. A harmadik negyedévet követően számítottak az egész évet befolyásoló esésre. Ugyanakkor a fogyasztói visszajelzések alapján inkább időszakos piaci problémának tekinti a csökkenést, és nem permanens trendnek, mert a technológia változatlanul terjed, mivel egyre többen használnak 3D nyomtató berendezéseket.

Más számaik kedvezőbbek, a 2023-as 40,7 százalékos bruttó haszonkulcs majdnem egyszázalékos növekedés a 2022-es 39,8 százalékhoz képest, más számszerűsítésben pedig 41,1 százalék volt az egy évvel korábbi 39,8 százalék után.

Az Egészségügyi Megoldások bevétele 18,3, az Ipari Megoldásoké 0,8 százalékkal esett. Az elnök-vezérigazgató összességében a fogászati termékekkel magyarázza a negatív számokat. A 2021-es csúcshoz képest az ezirányú bevételek közel a felükre zsugorodtak.

Kiadáscsökkentés, nagyobb hatékonyság, fenntartható profitabilitás lehet a megoldás. 2024 eddig eltelt két hónapjában már érzékelték a hatékonyság növekedését, és bizakodnak, hogy a tendencia az egész évet meg fogja majd határozni.

Címkék: cégek fogászat 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5318342883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása