HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új szeletelőszoftver fogászati alkalmazásokhoz Senzsenből

ferenck 2024.07.05. 08:00

A fogászat ma már elképzelhetetlen 3D nyomtatás nélkül. A medicina speciálisnak tekinthető területét megváltoztatta a technológia, szakmabeliek a modellezéstől kezdve a printekig, nagyon pozitívan beszélnek az additív gyártásról.

A 3DP-t szoftver és hardverszinten egyaránt kedvelik. Jó hír számukra, hogy a Hongkong melletti Senzsen-székhelyű CBD-Tech piacra dobta a kifejezetten fogászati célokra fejlesztett CHITUBOX Dental szeletelő-szoftvert.

3dnyomtatas_szeletelo_fogaszat.jpg

A szoftvert a munkafolyamatok javítására, a fogászati modellekkel, sínekkel, koronákkal, hidakkal stb. dolgozó szakemberek teljesítményének, tevékenységük hatékonyságának növelésére találták ki. A CHITUBOX sorozatot nem véletlenül használják már több mint 1,8 millióan.

Az új programmal a fogászati szeletelők problémáit igyekeznek megoldani. Áramvonalasított munkafolyamatokkal gyorsabb a gyártás, jobbak az eredmények, megújul a fogászat.

A szoftver egyik leghasznosabb funkciója az egykattintásos szeletelés, amellyel a teljes előkészítő munkafolyamat egyetlen klikkel befejezhető: irány-beállítás, üregesedés, kitöltés, fúrás, elrendezés stb. A funkcióval jelentősen csökken a gyártási idő. Egy koronáé 5,73 másodperc, sebészeti útmutatóé 7,13, tizenhat fogászati modellé 44,25.

A hatékonyságot az automatizálási funkciók tovább növelik, miközben a szoftverrel új felhasználók is hamarabb boldogulnak. Személyre szabott algoritmusokkal dolgozva, a CHITUBOX Dental elkerüli felesleges tartószerkezetek kialakítását üreges területeken, mint ahogy a nyomtatási hibák is megelőzhetők.

Modellenként átlagosan 5,1 gramm anyag spórolható meg vele. Gondoljunk bele, mekkora megtakarítás ez napi kétezer modellt legyártó fogászati laboroknak. Számszerűsítve: akár tíz kilót is, amellyel szignifikánsan csökkennek a gyártási költségek.

Címkék: szoftver fogászat Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9818435831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása