HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Foghelyreállítások sorozatgyártásban

ferenck 2024.03.06. 08:00

Egy friss előrejelzés alapján a 3D nyomtatás 2024-ben továbbra is fontos szerepet játszik a fogászatban, a területen változatlanul terjed és népszerű az egyedi megoldásokat, a személyre szabást a korábbi eljárásoknál jobban támogató technológia. A szakemberek formák közvetett gyártásáról eszközök és készülékek közvetlen gyártására állnak át.

A 2023-as Formnexten az Axtra3D, az Oqton és a 3D Systems a fogászati laboratóriumok komplex követelményrendszerének megfelelő új megoldást mutatott be. Az együttműködés során az Axtra3D Lumia XI printerét és Hibrid fotoszintézis és TruLayer technológiáit, az Oqton mesterségesintelligencia-alapú automatizációját és a 3D Systems NextDent anyagait hozták sikeresen közös nevezőre.

3dnyomtatas_fog_4.jpg

Az eredmény az ipari szabványok javulását jelenti, jobb a felületek minősége, teljesítményük, karbantartásuk és az anyagok is, plusz könnyebben is használhatók laboratóriumokban.

A Stratasys bejelentette professzionális többanyagos (multi-material) DentaJet printersorozatát. Célja a technológia még szélesebb körű globális alkalmazása. Első darabja a J3 DentaJetet be is vezették tavaly, a beszámolók szerint nagyon pontos, több alkalmazásra használható, optimalizálja a teljes gyártási folyamat hatékonyságát.

A világ egyik leginnovatívabb szakműhelye, a bostoni Fejlett Fogászati Technológiák laboratórium vásárolt is J3 DentaJet rendszert, saját koronát és hidat, valamint kivehető és implantátum-modelleket gyárt rajta. A francia IdentM szintén használja a gépet, napi húsz órát dolgozik, havi ezer nyomat készül rajta.

Az osztrák 3D kerámianyomtató Lithoz hamarosan bemutatja újabb lítium-diszilikát anyagát, egy port, amellyel páciens-specifikus, természetesen kinéző, kizárólag kerámiából álló darabok gyárthatók sorozatban. A vállalat fogászati helyreállító munkák gyártásához ideális litográfia-alapú kerámiagyártás (LCM) folyamatát szintén bemutatja.

Címkék: fogászat kerámia implantátumok Stratasys 3D Systems Lithoz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5218326023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása