HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Monumentális számítási modell mérnöki tervezőmunkához

ferenck 2024.05.31. 08:00

A dubai LEAP71 különleges – és már szabadalmaztatott – szoftvert fejlesztett mérnöki munkákhoz. A folyamatosan bővülő Noyron kódolja a cég indulása óta összegyűjtött mérnöki tudást, az általános tervezéshez logikát, fizikát és gyártási tapasztalatokat egyetlen koherens számítási modellbe integrál.

A cég komplex geometriák kidolgozásakor a szoftver nyílt forrású kernelére (PicoGK) támaszkodik. Több speciális számítási modellnek ez az alapja (NoyronRP rakétamotorokhoz, NoyronEA elektromágneses működtetéshez és mozgáshoz, NoyronHX hőcserélők tervezéséhez).

3dnyomtatas_noyrton.jpg

Mérnökökhöz hasonlóan, a szoftver célja, hogy a szakértői tudáson alapulva, az óhajtott funkcionalitásnak megfelelő objektumokat hozzon létre. A bemeneti paraméterekből valószínűleg megfelelően működő tervet készít mechanikai mozgásokkal, hőtani „viselkedéssel” és más jó teljesítményparaméterekkel. A modell egyik legfontosabb outputja az általa generált tárgy geometriája.

Geometria mellett folyamatparamétereket és (például az utófeldolgozásra és a geometriára vonatkozó) fájlokat generál. Ezek szimulálhatók, tesztelhetők. A megfigyelt viselkedés visszacsatolódik a rendszerbe, folyamatosan javítva azt, majd újabb iterációk következnek mindaddig, amíg a modell el nem éri a kívánt szintet.

Fejlesztői elmondták, hogy a Noyron „work in progress”, mindig folyamatban lévő munka. Ügyfeleik számára a szoftveren alapuló egyedi számítási modelleket építettek olyan területeken, mint például űrjárművek meghajtása, amely egyrészt a Noyron mérnöki alapismereteiben gyökerezik, másrészt nagyon speciális szabályokat is alkalmaznak rá.

Szintén elmondták, hogy a tárgyaik komplex formáját adó összetett alakzatokat a PicoGK geometrikus kernellel készítik, de ugyanakkor a Noyron, érvényesítve a logika és a fizika által szintén meghatározott mérnöki megközelítést, túl is lép a geometrián.

Mesterséges intelligenciáról és automatizációról nem beszéltek, viszont egyértelmű, hogy egy ilyen szoftver mindkét területtel átfedésben van (mint ahogy azok is egymással), valamint az is, hogy az additív gyártás jövőjében fontos szerepet játszanak majd a Noyron-féle megoldások.

Címkék: szoftver automatizálás Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3918411371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása