HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hat új műgyantát forgalmaz a Formlabs

ferenck 2020.09.08. 08:00

A sztereolitográfia (SLA) egyik vezető cége, a Formlabs – Form 3, 3B és Form 2 gépeihez – hat új műgyantát jelentett be. Az anyagokkal több iparágban bővülnek az alkalmazási lehetőségek. (A cég termékeit, köztük az említett három nyomtatót is a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.)

A BioMed Műgyanta széria két fajtából, világosból és borostyánsárgából áll. A kemény, erős és biokompatibilis előbbi olyan alkalmazásokhoz ajánlott, ahol a kopásállóság fontos szempont, illetve kevés vizet szívnak fel. Többek között sebészi tervezéshez, implantátumokhoz, gyógyszeradagolókhoz, biofeldolgozó műszerekhez ideális.

3dnyomtatas_formlabs_6.jpg

A szintén biokompatibilis, merev Borostyán rövid ideig tartó bőt- és izommembránnal való kontaktussal járó alkalmazásokhoz, például orrkenetekhez ajánlott. Implantátum bemutatókhoz, furatsablonokhoz, sebészi tervezéshez, orvosi műszerekhez és kutatásfejlesztéshez ideális.

A Rugalmas és Nyúlékony Műgyanta széria a Flexible 80A-ból és az Elastic 50A-ból áll. A két műgyantával bővült a cég kiváló teljesítményű puhaanyag-kínálata. Rugalmas részek, fogyasztói termékek prototípusai, robotikai kellékek, színházi kellékek tűnnek ideális alkalmazásoknak.

A Flexible 80A rugalmasságában a gumira emlékeztető, de rugalmassága ellenére a Formlabs legerősebb puha anyaga. Jól tűri a tömörítést, a nyomást és a hajlítást. Fogantyúk, markolatok, öntvények, tömítések, valamint anatómiai célú porcok, inak és szalagok printelhetők vele.

Az Elastic 50A a cég legpuhább műgyantája, leginkább szilikonos darabok prototípusaihoz ajánlott. Anatómiai célból puha szövetekhez, máskülönben gombokhoz, magunkon viselhető kütyükhöz stb. használható.

A maradék két műgyantát a cég anyagfejlesztő partneri platformján, a BEGO-val közösen dolgozták ki, fogászati alkalmazásokra.

Címkék: műgyanta sztereolitográfia nyomtatóanyagok FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8316191658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása